Megjelent a TERREAL-CREATON Csoport 2021-es CSR jelentése

A Cégcsoport régóta tisztában van a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) fontosságával. A TERREAL-CREATON Csoport küldetésének középpontjában a CSR már része a nyereséges és fenntartható növekedést célzó stratégiai tervünknek.

Üzleti tevékenységünk többi területeihez hasonlóan a vállalati társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos megközelítésünk is a folyamatos fejlődés elvén alapul. Hozzájárul ahhoz, hogy kialakítsunk egy olyan jövőképet Cégcsoportunk gazdasági és humán teljesítményét illetően, amely egyrészt környezetbarát, másrészt összhangban van a közösségekkel, ahol élünk és dolgozunk.

Ez az első ilyen átfogó fenntarthatósági jelentés, amely tartalmazza a teljes Cégcsoport bevált gyakorlatait és területenként számos KPI-t, valamint összefoglalja első CSR-stratégiai tervünk eredményeit. A 2021-es jelentés azt is bemutatja, hogy a Cégcsoport egy fenntarthatóbb, reagálóképesebb és befogadóbb világ felé halad az új 2030-as CSR-stratégiai tervünk bevezetésével.

A CSR jelentésnek az a célja, hogy tömören és konkrétan bemutassa tevékenységeink és 2021-ben elért eredményeink relevanciáját, sikereinket, de bizonyos nehézségeinket is a világjárvány, valamint a környezeti, gazdasági és társadalmi átalakulás összefüggésében.

 Íme néhány példa a 2021-es CSR tevékenységünkből:

  • CREATON Építész és Építészhallgatói pályázat – hozzájárulás gazdag örökségünk gyarapítása és védelme érdekében
  • szolidaritás a horvátországi földrengés áldozataival – tetőcserép adományozás a megrongálódott épületek mielőbbi helyreállítása és újjáépítése érdekében
  • Lenti környékén munkanélküliek számára speciális képzés a munkaerőpiaci kulcskompetenciákról – felelősségünk a helyi közösség iránt

2021 a kihívások és a 2015-2021 közötti első CSR stratégiai tervben megfogalmazott stratégiai céljaink elérése érdekében tett fontos lépések éve volt.

Cégcsoportunk büszke arra, amit elért, különösen a készségfejlesztés, az erőforrás-gazdálkodás és a környezetbarát tervezés terén. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy fokozni kell erőfeszítéseinket, különösen a CO2-kibocsátás és a Cégcsoport biztonsági kultúrájának megerősítése kapcsán.

Egy év integráció és a bevált gyakorlatok új Cégcsoportként történő megosztása után közösen dolgoztuk ki a második CSR-stratégiai tervünket, hogy még jelentősebb kötelezettségvállalásokat és intézkedéseket határozzunk meg, amelyek választ adnak az összetett és egymással összefüggő globális kihívásokra.

Gyorsan változó világunkban pozitívnak kell lennünk, és nagyvállalatként nagyobb mértékben kell felelősséget vállalnunk – ehhez 2021-ben jelentősebb szinergiákat kell teremtenünk, hogy gyorsabb lépéseket tehessünk az átfogóbb és fenntarthatóbb átalakulás felé.

CSR-jelentésünk letöltéséhez kattintson erre a linkre.