Minőség, munkabiztonság, környezet és energetikai politika

Integrált (minőség-, környezet-, MEB-, energia-) politika

„CREATON. TETŐBEN OTTHON.”

Társaságunk, a CREATON South-East Europe Kft. alapvető célja, hogy stabil, hosszú távon eredményes vállalkozásként a CREATON márkanév erősítésével innovatív és vezető szerepet töltsön be a tetőfedő termékek piacán.

A folytonosan változó vevői/piaci igényeknek, az érdekelt felek igényeinek kielégítését és a fenntartható fejlődést a folyamat- és életciklus szemléletű megközelítéssel, a rendelkezésére álló erőforrásai felhasználásával, a kockázatalapú szemlélettel, valamint az energiahatékonyságra, energiahasznosításra, és energiafelhasználásra alkalmazható, és egyéb jogszabályi követelményeknek való megfelelés teljesítésével igyekszünk elérni. Mindemellett biztosítva a tiszta, egészséges és biztonságos munkakörnyezetet minden kollégánk és a telephelyen feladatot teljesítő partnereink számára.

Célunk a legmagasabb minőségű termékek előállítása és forgalmazása, mindezt környezetbarát és energetikailag minél hatékonyabb gyártási eljárással.

A munkabiztonság a CREATON South-East Europe Kft. legfontosabb alapértéke, amelyben az egyetlen és elfogadható cél a teljes balesetmentesség és a foglalkozási betegségek számának nullára csökkentése.

A munkabiztonság, az egészségvédelem és a pszichológia biztonság vezetőink egyik kulcsfontosságú felelőssége, melyben elengedhetetlen munkavállalóink bevonása, továbbá a kommunikáció lehetősége a munkavállalók képviseletével, illetve a MEB (munkahelyi egészségvédelem és biztonság) szervezettel. A munkabiztonsági színvonal fenntartása és emelése érdekében, a megelőző szemlélet tudatosítása révén figyelemmel kísérjük, javítjuk tevékenységeink munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi körülményeit. A minőségirányítási rendszer eredményességének fejlesztése érdekében elemezzük a termelési és minőségi paramétereket, folyamataink kockázatait, valamint vevőink visszajelzéseit.

A gyártási technológiák fejlesztésével, dolgozóink folyamatos képzésével érjük el vevőink megelégedettségét.

Új termékeink bevezetésénél, a meglévők korszerűsítésénél a környezeti szempontok mellett figyelembe vesszük vevőink esztétikai, a cserépfedés pontos illeszkedésére, síkbeli egyezőségére és hosszú élettartamára vonatkozó igényeit.

Meggyőződésünk, hogy a környezetvédelem, az ésszerű energiafelhasználásra való törekvésünk, az üzleti struktúránk, folyamataink és eszközeink fejlesztése, valamint a magatartással kapcsolatos, szervezeti és műszaki problémák kezelése elengedhetetlenek a működési kiválóság eléréséhez. 

Folyamatosan fejlesztjük integrált irányítási rendszerünket, felmérjük a lehetséges kockázatokat, folyamataink és termékeink teljes életciklusának átgondolásával. A tervezési tevékenységek során célként határozzuk meg az energiagazdálkodási teljesítményjavulást.

Tanúsítvány

Folyamatosan növeljük energetikai hatékonyságunkat és teljesítményünket, emellett törekszünk a szennyezések megelőzésére, ezzel is biztosítva a tevékenységünkkel okozott káros környezeti terhelés minimalizálását.

Szállítói partnereinkkel korrekt és együttműködő kapcsolatot tartunk fenn, elvárva, hogy igényeinket a lehető legmagasabb színvonalon teljesítsék, valamint, olyan energiahatékony termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek kedvezően hatnak energiagazdálkodási teljesítményeinkre.

Társaságunk a politikában meghatározottak elérése érdekében  ISO 9001:2015,  ISO 14001:2015,  ISO 45001:2018 és  ISO 50001:2018 szabványok szerinti minőség-, környezetközpontú-, munkabiztonság és egészségvédelem-, illetve energiagazdálkodás irányítási rendszereket működtet, fejleszt és tanúsíttatja az akkreditált tanúsító szervezettel.

Lenti, 2023. október 2.

CREATON SOUTH-EAST EUROPE KFT. - "ENERGIAHATÉKONY VÁLLALAT" CÍM TULAJDONOSA 2018-BAN!

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által 2011-ben indított Virtuális Erőmű Program™ (VEP) 2015-ben közel 500 program közül a legjobb három európai energiahatékonysági program között végzett az Európai Bizottság "EU Sustainable Energy Award" versenyén.

A CREATON SEE Kft. az energiahatékonyság mellett elkötelezett vállalatok közé tartozik, ezért csatlakozott a Programhoz az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat segítségével, ami során tett vállalásával hozzájárult energetikai potenciáljuk magasabb szintű kihasználásához és közvetve a Virtuális Erőmű "építéséhez".

Az energiahatékony vállalatok az energiatudatosság megteremtésén túl konkrét energiahatékonysági beruházásokkal járultak hozzá az energiafogyasztás csökkentéséhez. A díj megszerzésének feltétele, hogy a vállalkozás az "Energiatudatos Vállalat" cím elnyeréséhez szükséges eljárás lefolytatását követően bemutassa elért eredményeit. A CREATON SEE Kft. 13,24 GWh energiafelhasználás csökkentésével 1511,7 kWe erőművi kapacitást bankolt be a Virtuális Erőmű Program™-ba. Ezennel a CREATON név is felkerült a többi neves energiahatékony vállalatok sorába.

Energiahatékony vállalat