Építészeknek

KERÁMIA, BETON – CREATON ANYAGOK AZ ÖKOLÓGIAI FENNTARTHATÓSÁGÉRT

A CREATON, mint márka két fő alapanyagú termékkört foglal magába. A termékek mindegyike természetes alapanyagokból, erőforrást kímélő gyártástechnológiával készül. Így teljesítik a fenntarthatóság feltételeit. A globális kihívások, így az éghajlatváltozás, erőforrások szűkössége az építőanyag gyártást is folyamatos kihívások elé állítja.

A fenntarthatóság igénye az építés teljes folyamatát, így a tervezés és a kivitelezés területét is érinti. Ezen kihívások teljesítését szolgálják a CREATON termékek azzal, hogy megoldják az épületek tűz- és csapadékvíz elleni védelmét, a tető viharállóságát, így őrizve meg az egész épület értékét.

ÉPÍTÉSZETI STÍLUSOK, IRÁNYZATOK

A CREATON tetőfedő anyagok az építészeti stílusok és irányzatok bármelyikéhez jól alkalmazhatók:

 • a hagyományos és műemléki épületek fedéséhez kiválóan alkalmazhatók a tradicionális kerámia hódfarkú cserepek, különböző vágási formákban és felületben. A hódfarkú cserép az íves és bonyolult tetőidomok megfelelő cseréptípusa.
 • A minimalista irányzat fedési anyagai a síkfelületű kerámia és a beton termékkörből egyaránt kikerülhetnek. Egyszerű, letisztult formáikkal illeszkednek napjaink kedvelt építészeti irányzatához.
 • A termékkör egyes tagjai alkalmasak extrém alacsony hajlásszögű (akár 7 fokos) tetők fedésére is.
 • Az egyszerű, nagy felületű, nyugodt tetőfelületek anyaga lehet a "mega" méretű kerámia tetőcserép.
 • A különböző fedési képű termékek jól illeszkednek az egyedi építészeti elképzelésekhez.

 

A CREATON választékában bármely tetőhöz talál megfelelő megoldást.

ÉPÍTÉSZETI STÍLUSOK, IRÁNYZATOK
TERMÉSZETESSÉG

TERMÉSZETESSÉG

A CREATON kerámia tetőcserepek és beton tetőfedő anyagok alapját a természetben szinte korlátlan mértékben rendelkezésre álló alapanyagok alkotják. A beépített környezet egyre növekszik, és egyre inkább megköveteli, hogy a természettel látható összhangot képezzen. Mind a hosszú élettartam, az erőforrások kímélése, mind a kivitelezés illetve az egészséges élettér szempontjai nagy szerepet játszanak: a természetes anyagok trendje az építőiparban töretlen. Mindezek mögött a hitelesség és az eredetiség iránti igény rejlik. A technológiai fejlődések nincsenek ellentmondásban a hagyományos építési módokkal és kivitelezéssel, hanem kiegészítik egymást.

A CREATON termékválaszték alapját azok a természetes és nagy mennyiségben előforduló nyersanyagok képezik, amelyek a kifejlesztett gyártási módszer révén gazdaságosan és hatékonyan felhasználhatóak. A CREATON kerámiacserepek olyan természetes anyagokat tartalmaznak, mint az agyag, a víz, valamint az engób- és üvegmázas felületet alkotó színpigmentek. A CREATON beton tetőfedő anyagok homokból, portlandcementből, vízből és színpigmentekből készülnek. A felületi kialakítások illetve a valósághű földszínek hozzájárulnak az épületburkolatok természetes hatásához.

ÉPÍTÉSZ TÁMOGATÁSOK

A termékkör és az alkalmazhatóság részletes ismerete elengedhetetlen a tervezési munkák során. A különböző építőanyagok széles köre azonban szinte lehetetlenné teszi az azokban történő részletekbe menő eligazodást.

E probléma áthidalására a CREATON létrehozta építész szaktanácsadói hálózatát. A felkészült munkatársak a teljes tervezési folyamatban készséggel állnak az építészek rendelkezésére.

 • A CREATON termékkörével kapcsolatos és az alkalmazástechnikai ismeretek elsajátításához is segítséget nyújtanak építész látogató szaktanácsadóink. Akár a tervező irodákban is tartanak kreditpontos ismeretbővítő és szinten tartó előadásokat, továbbképzéseket.
 • Az alkalmazástechnikai részletek online formában állnak az építész tervezők rendelkezésére. Szintén honlapunkon érhető el több mint 1000, a tervezési munkát megkönnyítő csomópont, részletrajz.
 • Az ArchiCAD-hez készült CREATON látványtervező segítségével az építész tervekbe 2D és 3D képek, látványtervek illeszthetők be.
ÉPÍTÉSZ TÁMOGATÁSOK
értékállóság

A CREATON ANYAGJELLEMZŐK HOZZÁJÁRULNAK AZ ÉPÜLETEK ÉRTÉKÁLLÓSÁGÁHOZ

 

 • A felhasznált alapanyagok és a korszerű gyártástechnológia eredménye a kiváló minőség, hosszú termékélettartam.
 • Az ipari formatervezés és a gyártás precizitása következtében rendkívüli a méret pontosság, amely a kedvező építészeti megjelenést is nagyban befolyásolja.
 • A természetes vörös jellegzetes kerámia szín az alapanyag kiváló minőségének és a gyártástechnológia eredménye.
 • Ezen kívül azonban különböző felületbevonatok alkalmazásával diszkrét és magas fényű termékek is bővítik az építész tervező rendelkezésére álló lehetőségeket.
 • Fontos megemlíteni az egyedi formavilágú betoncserepek alkalmazhatóságát is.

TERMÉKVÁLASZTÉK

A CREATON egyedülállóan széles termékválasztékot kínál, legyen szó kerémia vagy beton tetőcserepekről. Mindehhez párosul a széles tartozékprogram, kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások.

KAPCSOLÓDÓ LINKEK

Alkalmazástechnika

ALKALMAZÁSTECHNIKA

Mélyedjen el jobban a műszaki részletekben, böngéssze műszaki útmutatóinkat, termékismertetőinket és alkalmazástechnikai kiadványainkat!

TERC

TERC-MVH

Partnereink munkáját azzal is szeretnénk segíteni, hogy terméklistánkhoz kapcsolva megjelentetjük azokat a TERC tételváltozat elérhetőségeket, ahol az egyes CREATON termékek szerepelnek.

Archicad látványtervező

ARCHICAD LÁTVÁNYTERVEZŐ

Az ArchiCAD-hez készült CREATON Látványtervező segítségével termékeink beilleszthetőek az építészeti tervekbe, így 2D és 3D képek, pontos listák, látványtervek készíthetőek.

Zöld projekt

ZÖLD PROJEKT

Ismerje meg és regisztráljon a CREATON azbesztes palatetők felújításához kapcsolódó, rendkívül kedvező árú veszélyes hulladék elszállítási szolgáltatására!

TETŐFEDŐ ÉS KERESKEDŐ KERESÉSE

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

 

DOKUMENTUMOK LETÖLTÉSE

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!