CREATON Történelem

CREATON TÖRTÉNELEM

A CREATON több mint 130 éves hagyománnyal rendelkező kerámia tetőcserép gyártó, a francia TERREAL Csoport tagja.

A cég története 1884-ben Bajoroszágban kezdődik, ahol Alois Berchtold megalapítja az akkori mércével csúcsmodern téglagyárat, amely a kezdetektől fogva kiváló hírnévre tesz szert.

A közel száz éven át tartó munka után, 1992-ben, a Josef Berchtold GmbH és a Ernst Ott GmbH & Co. összeolvadásával jön létre a CREATON Berchtold & Ott vállalat.

CREATON Történelem
CREATON Történelem

CREATON SOUTH-EAST EUROPE

A nemzetközi piacépítés első lépéseként 2004-ben, a magyarországi Lenti városban kezdi meg termelését a CREATON első üzeme. 2008-ban ugyanitt épül meg a cég második gyára.

2015-ben a teljes dél-kelet európai térség a magyar cég irányítása alá kerül, felölelve a következő országokat: Románia, Moldávia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró és Koszovó.

2017-től az értékesítési termékkör beton tetőfedő anyagokkal is kibővül. Ugyanettől az évtől kezdve a cég kerámia- és beton tetőfedő anyagait, illetve szálcement síkpala termékeit egységesen a CREATON márkanév alatt hozza forgalomba. A szálcement hullámpala termékek továbbra is ETERNIT márkanéven érhetőek el.

2019. január 1-től a szálcement síkpala és hullámpala termékek értékesítésének feladatköre egy másik divízióhoz, a lengyel ETEX Exteriors-hoz került.

TERMÉKVÁLASZTÉK

A CREATON egyedülállóan széles kerámia tetőcserép választékot kínál, melyhez átfogó tartozékprogram, kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások társulnak.

TETŐFEDŐ ÉS KERESKEDŐ KERESÉSE

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

 

DOKUMENTUMOK LETÖLTÉSE

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!