CREATON KERÁMIA TETŐCSERÉP – TERMÉSZETES ÉS ESZTÉTIKUS

KERÁMIA TETŐCSERÉP: ÉVEZREDEK ÖRÖKSÉGE A CREATON ÁLTAL TÖKÉLETESÍTVE

A kerámia az egyik legősibb építőanyag. Már évezredekkel ezelőtt is alkalmazták épületek csapadékvíz elleni védelmére, árnyékolásra. Az alapok azóta mit sem változtak. A föld, a víz, a levegő és a tűz ma is alapja a gyártásnak. Fejlődött viszont a gyártási eljárás. Ma már korszerű gépek, berendezések, számítógépes vezérlés, ipari robotok elengedhetetlen kellékei a termékek előállításának. Mindezekben élenjáró a CREATON.

Igényünk természetes környezetben lakni
A CREATON több mint 130 éve meghatározó szereplő a kerámiacserép gyártásában. A vállalat alapvető célja, hogy természetes anyagok által határolt környezetben élhessünk. Korszerű technológiával tökéletesítette a kerámia cserépgyártását, így biztosít kitűnő alapanyagból, kitűnő minőségű terméket. Így fejlesztve tovább az évezredek örökségét.

BÁMULATOS SOKSZÍNŰSÉG – VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK

Az elmúlt évezredek bizonyítják az égetett agyagból készült tetőcserepek kiemelkedő jelentőségét. Még napjainkban is különös érzelmeket vált ki ez a természetes termék. A CREATON a forma-, felületi és színvariációival a kivitelezés teljesen új lehetőségeit nyújtja. Mindegy, hogy mindez a hamisítatlan természetes színekben, engóbozott felületben vagy üvegmázzal ellátva – minden termék egyedi.

TERMÉSZETESEN SZÉP

TERMÉSZETESEN SZÉP

Az alapanyag tulajdonságai és kifinomult gyártástechnológia eredményezi a cserép felületének megnyerő szépségét. Akár természetes sima, akár rusztikusan érdes, akár felületkezelt, mind egyedi karakter. Ugyanígy a különböző bevonati anyagoknak köszönhető a sok egyedi szín és árnyalat.

A felületbevonatok az egyes termékek színkombinációs lehetőségeiken túl biztosítják a fokozott védelmet, a magas ellenálló képességet és a csapadékvíz tisztító hatását.

MINŐSÉG, HOSSZÚ ÉLETTARTAM, GARANCIA

MINŐSÉG, HOSSZÚ ÉLETTARTAM, GARANCIA

A CREATON kerámia cserepek kivételes tömör anyaga, a magas, több mint 1000 fokos égetési hőmérséklete és egyes termékeknél a felületre felhordott engób biztosítja a minimális vízfelvételt, így az időjárás káros hatásaival szembeni ellenálló képességet is, így a rendkívüli fagyállóképességet. Ennek köszönhető a hosszú élettartam, ezért tud 50 év garanciát biztosítani a CREATON kerámia tetőcserepeire, írásos formában is.

JÁTÉK A SZÍNEKKEL

JÁTÉK A SZÍNEKKEL

A CREATON termékpalettán mindenki megtalálja a számára megfelelő színeket. A természetes vöröstől, a különböző színre engóbozottakon át egészen a magasfényű NOBLESSE-kollekcióig több mint 50 féle színből és árnyalatból válogathat. További lehetőség a KERALIS-eljárással készült termékek alkalmazása. Az eljárás során a minőségi, tiszta agyagot porrá őrlik, képlékenyítés után préselik és kiégetik. Így magas minőségi kategórás CREATON termék keletkezik. Az 1100 fokos égetési hőmérséklet hatására a termék nemesen csillogó, anyagában is átszínezett lesz.

FORMÁK, FELÜLETI RAJZOLATOK BŐSÉGE

FORMÁK, FELÜLETI RAJZOLATOK BŐSÉGE

A hagyományos húzott sík cseréptől, a különböző felületi rajzolatú  sajtoltakon keresztül a korszerű sík cserépig számos felületi kialakítású termék található a CREATON választékában. A sajtolt cserepek gyártása gipszsablonban készül. Ez a technológia lehetővé teszi különleges felületi formák és bonyolult műszaki megoldások kialakítását. Így egyszerre lesz a termék különlegesen szép, a horonyrendszer és az erősítő bordázat révén műszakilag tökéletes, ugyanakkor fajlagosan könnyű.

A MŰEMLÉKEK CSEREPE

Az épített környezet megóvása a harmonikus városkép fontos összetevője. A történelmi épületek felújítása során elengedhetetlen követelmény az eredeti fedési anyaggal azonos alapanyagú, megjelenésében hasonló cserép alkalmazása. A hódfarkú cserepek széles választéka, különböző vágási formákkal áll rendelkezésre fenti célok és követelmények teljesítésére. Különleges igény esetén kevert színekben, antikolt felülettel és felületi érdesítéssel is elérhetők a CREATON hódfarkú cserepek. Ez a termék alkalmas bonyolult, íves fedések készítésére is. Védett környezetben építendő, vagy felújítandó épületeknél a környezethez megjelenésében kitűnően alkalmazkodó hornyolt cserepekkel történő tetőfedés ideális megoldás lehet.

MIRE NYÚJTANAK MEGOLDÁST A TETŐKIEGÉSZÍTŐK?

A jó tető természetesen nem csak alapcserépből áll. A hosszú időn keresztül a tetővel szemben támasztott követelmények megbízható teljesítéséhez elengedhetetlenek a különböző  tartozékok és kiegészítők. A CREATON teljes rendszerben gondolkodik. Minden egyes részlet, csomópont kialakítása megoldható a rendszer elemeivel. Alapvető cél, hogy a tartozékok és kiegészítők is ugyanazt a minőségi kategóriát képezzék, mint az egyes cserepek. Éppen ezért a tető síkjában alkalmazandó valamennyi kiegészítő elem anyagában azonos kerámiából készül. A tartozékok és kiegészítők segítségével oldható meg a tetők szegélyezése, átszellőztetése, égéstermék kivezetése, kör keresztmetszetű tartók átvezetése, élek vízmentes lefedése, a tetőn történő biztonságos járás megoldása, védelem a hó lecsúszása ellen, a viharral szembeni ellenálló képesség biztosítása.

ÉPÍTSÜNK VIHARÁLLÓ TETŐT!

Az elmúlt évek viharos időjárása ráirányította a figyelmet a tetők vihar elleni védelmének fontosságára. Rendelkezésre állnak olyan széles kör számára elérhető műszaki megoldások, amelyek megvédik a tetőt az időjárás viszontagságaitól – így például a szél romboló hatásától. A viharálló tetők építése az erre figyelemmel lévő tervezéssel kezdődik és a gondos kivitelezéssel folytatódik. Az ellenálló tető megépítéséhez nyújtanak biztos műszaki megoldást a CREATON átgondoltan megtervezett geometriájú tetőcserepeinek és a cég által kifejlesztett és vizsgált különböző rögzítési technológiáinak együttes alkalmazása. De ha igazán biztonságban akarjuk tudni tetőnket, a várható szélterheléseknek megfelelő gondos tervezéssel és a CREATON rendszerben kínált kiegészítő műszaki megoldásokkal, például a cserepekhez és kúpcserepekhez is rendelkezésre álló rögzítőkapcsok alkalmazásával tehetjük tetőnket viharállóvá.

KIS HAJLÁSSZÖGŰ TETŐK KERÁMIA TETŐCSERÉPPEL

Kis hajlásszögű, 10 és 16 fok közötti lejtésű tetők fedésére régebben csak bizonyos fedőanyagok voltak alkalmasak. Mára gondos tervezéssel és kivitelezéssel a modern gyártástechnológiával készülő kerámia tetőcserepek is alkalmasak ilyen tetők fedésére. Ugyanakkor számolni kell vele, hogy ezek a tetők fokozottan ki vannak téve a környezeti hatásoknak. Viharállóság, vízhatlanság, szellőzés, pára, tetőáttörések, hófogás – ezek negatív hatásai – a beépítési előírásokat szigorúan betartva - kis hajlásszögű tetők esetén is kiküszöbölhetőek. A kis hajlásszögű tetők készítése során hatványozottan fontos a kiegészítők és rögzítők szakszerű alkalmazása. Lényeges továbbá a megfelelő alátéthéjazat és fóliázás szakszerű kialakítása.

NYERSANYAG ÉS GYÁRTÁS

Agyag

AGYAG – EGY TÖKÉLETES ALAPANYAG A TETŐHÖZ

A cserép még napjainkban is meghatározó tetőfedési anyag a városokban és a falvakban egyaránt, amelynek egyik legkedveltebb alapanyaga az agyag. Nem csoda, hiszen véd a nedvesség és a fagy ellen, diffúzképes és tűzrezisztens, UV-álló és tartós. Az engóbnak és az üvegmáznak köszönhetően változatos megoldást kínál. Egyszerűen tökéletes az Ön tetőjének a megvalósításához!

Az agyag története

TERMÉSZETES TERMÉK VEGYI ANYAGOK NÉLKÜL

Az agyag akkor keletkezik, ha a kristályos kövek, mint például a gránit és annak az ásványa szétmállik. Egy igazi természetes anyag tehát. Felhasználása során nem igényli különböző vegyi anyagok hozzáadását, a vas magas tartalma miatt az égetési folyamat során a tetőcserépre jellemző tipikusan vörös szín keletkezik.

Színek és formák

A FÖLDBŐL A TETŐRE

Az agyagot közvetlenül a földből nyerik. A további feldolgozáshoz először az elődepóba kerül, ahol két hét tárolási idő alatt átnedvesedik. Ezt követően az örlőmalomban a több tonnás vaskerekek az agyagcsomókat szétőrlik egy selymes masszává, amelyet végezetül összesűrítenek. Így az anyag formálható válik, alkalmas lesz préselésre és formára vágásra. A megformázott nyers cserepet kiszárítják, majd ezt követően a felületére engóbot vagy üvegmázt visznek fel. Ezt követően bekerül az égető kemencébe, ahol elnyeri végső szilárdságát. A gyártási folyamat minden lépésénél minőségi ellenőrzés zajlik, ami garantálja, hogy csak kifogástalan termék kerülhessen a vevőhöz.

TERMÉKVÁLASZTÉK

A CREATON egyedülállóan széles kerámia tetőcserép választékot kínál, melyhez átfogó tartozékprogram,  kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások társulnak.

TETŐFEDŐ ÉS KERESKEDŐ KERESÉSE

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

 

DOKUMENTUMOK LETÖLTÉSE

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!