Tetőszépségverseny 2022

A több, mint 10 éves hagyománnyal rendelkező Tetőszépségverseny ismét megrendezésre kerül 2022-ben is! A versenynek továbbra is célja, hogy a szép, esztétikus, kiváló minőségű és műszakilag minden szempontból megfelelő tetőfedő munkákat értékelje!

A korábbi évek pályaművei mára már bebizonyították, hogy a sokszínű és formavilágú CREATON kerámia tetőcserepek a hozzáértő tetőfedők segítségével bármilyen funkciójú épületet széppé és az időjárási viszonyoktól védetté tesznek, legyen szó családi házról, társasházról, közintézményről, vagy műemlék épületről.

Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő versenyre továbbra is a szakma kiválóságainak munkáit várjuk, hogy bemutassák a szebbnél-szebb CREATON tetőcserepekkel, kiegészítőkkel és kiváló műszaki minőséggel rendelkező tetőket.

A CREATON továbbra is elkötelezett a minőségi munka mellett, így idén is a szakmai zsűri bevonásával fogja a Tetőszépségversenyre beérkező CREATON tetőket értékelni, és a korábbi hagyományoknak megfelelően 15 pályaművet az ÉMSZ Év tetője Nívódíj pályázatra is be fog nevezni.

 

TETŐSZÉPSÉGVERSENY 2022

A 1 500 000 Ft összdíjazású CREATON Tetőszépségverseny 2022. évi pályázaton az elmúlt két évben (2020. október 31 - 2022. október 31. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői és a pályázat feltételeit elfogadják.

A pályázatra benevezett tetők fedése során akár CREATON kerámia cserepet, akár a cég által forgalmazott SanMarco tetőfedő anyagot is használhatja a tetőfedő szakember.

2023. év elején a CREATON a legjobb pályaműveket a díjazás mellett benevezi az ÉMSZ Év tetője Nívódíjára is.

A bírálat folyamata és szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tetőkiegészítők stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

 

Bíráló Bizottság

A bírálatra és a díjak odaítélésére a tetőfedő szakma, az ÉMSZ, a TÉGY, a BME és a CREATON ismert szakembereiből álló Bíráló Bizottságot kértünk fel. A Bíráló Bizottságba meghívást kap a Tetőszépségverseny előző évi kiírásának első és második díjasa is.

 

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
  • A pályaművek beadása: 2022. november 15.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: várhatóan 2023. január

 

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető: 

Gosztolai Petra

Telefon: +36 30 617 2970

E-mail: petra.gosztolai@creaton.com

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a pályázati kiírás:

Pályázati kiírás

Építtetői hozzájáruló nyilatkozat

Tervezői hozzájáruló nyilatkozat

Szerzői jogi és részvételi adatlap