Rögzítések

RÖGZÍTÉSEK

A tető az időjárás káros hatásainak, így a szél romboló erejének fokozott mértékben kitett épületszerkezet. A jól megtervezett és kialakított csomóponti részletek ellenére előfordulhatnak olyan extrém időjárási körülmények, amikor szükséges az egyes elemek szakszerű rögzítése.

Alapesetben elégséges lehet az egyes tetőcserepek rozsdamentes csavarral történő rögzítése, de bizonyos időjárási körülmények, hajlásszög tartományok esetében kiegészítő rögzítő elemek alkalmazása is szükséges. Erre a célra fejlesztette ki a CREATON a különböző termékeihez a rögzítő elemeit. Így a kúpcserép rögzítőket, harangszeget, viharkapcsot a különböző fedési anyagokhoz és módokhoz, rögzítő karmot, vágott cserepekhez.

Valamennyi rögzítő elem eredeti CREATON termék, a rendszerhez egyedileg kifejlesztve.

 

A RÖGZÍTÉSEK KIEGÉSZÍTŐI

KERÁMIA TETŐCSEREPEK

Nemesacél kapocs vágott cserepekhez

Nemesacél kapocs vágott cserepekhez

Az éleknél, vápáknál szükséges vágások eredményeként rögzítőfül nélküli vágott cserepek alakulnak ki. Ezek lezuhanás elleni megfogása a hagyományos átfúrással, fém huzallal történő rögzítése nehézkes, nem kellőképpen biztonságos megoldás. E probléma küszöbölhető ki a különböző típusú vágott cserepekhez kifejlesztett nemesacél kapoccsal. A nemesacél kapocs acél rögzítő karma megfogja a vágott cserepet, a nemesacél huzallal pedig biztonságosan rögzíthető a tetőszerkezethez. A különböző cseréptípusokhoz más-más méretű nemesacél kapocs alkalmazandó.

Nemesacél csavar tömítéssel

Nemesacél csavar tömítéssel

Bizonyos hajlásszöghatárok és éghajlati körülmények között szükséges az alapcserepek, szegély és ereszcserepek rögzítése. Ezek megbízható megoldása a csapadékvíz bejutását is megakadályozó tömítéssel rendelkező nemesacél csavar. A csavarozás kiosztásának meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Viharkapocs, beakasztós

Viharkapocs, beakasztós

A különböző cserép típusokhoz eltérő kialakítású viharkapcsokat fejlesztett ki a CREATON. A cink-alumínium ötvözetből készülő beakasztós viharkapocs nagy biztonsággal rögzíti a különböző éghajlati hatásoknak kitett tetőfelületek elemeit a tetőszerkezethez. Alkalmazás feltételeinek meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Viharkapocs, beütős

Viharkapocs, beütős

A különböző cserép típusokhoz eltérő kialakítású viharkapcsokat fejlesztett ki a CREATON. A cink-alumínium ötvözetből készülő beütős viharkapocs nagy biztonsággal rögzíti a különböző éghajlati hatásoknak kitett tetőfelületek elemeit a tetőszerkezethez. Alkalmazás feltételeinek meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Univerzális viharkapocs

Univerzális viharkapocs

Alkalmazásával a félnyeregtetőcserép és az eresz sori alapcserepek biztonságosan rögzíthetők.

Univerzális viharkapocs hornyolt cserepekhez

Univerzális viharkapocs hornyolt cserepekhez

Alkalmazásával a hornyolt cserepek biztonságosan rögzíthetők.

Szolárelem tartó szett

Szolárelem tartó szett

A tetősíkon kívül szerelt szolár rendszerek biztonságos rögzítésének eszköze a szolárelem tartó szett. 30, 40, 50 mm-es lécezéshez alkalmazható nemesacél szolár tartóból és a cserép típusának megfelelő szellőző cserépből áll. A nemesacél szolár tartót a lécezéshez csavar kötéssel kell rögzíteni.

Szolárelem tartó

 

Szolárelem tartó

A tetősíkon kívül szerelt szolár rendszerek biztonságos rögzítésének másik eszköze a szolárelem tartó. A horganyzott fém szolárelem tartót a cserép típusának megfelelő alumínium alapelemre csavarkötéssel szükséges rögzíteni.