Rögzítések

RÖGZÍTÉSEK

Napjaink változó időjárása extrém körülményeket teremt, mellyel tetőnknek nap mint nap meg kell küzdenie. A CREATON minden helyzetre kínál megoldást. Egy jól megtervezett, szakszerűen kialakított csomópontokkal ellátott tető ellenáll minden kihívásnak. Ebben segítenek a CREATON különböző rögzítő elemei, melyek elengedhetetlen kiegészítői a tetőrendszernek. 

Nemesacél kapocs vágott cserepekhez

Nemesacél kapocs vágott cserepekhez

Az éleknél, vápáknál szükséges vágások eredményeként rögzítőfül nélküli vágott cserepek alakulnak ki. Ezek lezuhanás elleni megfogása a hagyományos átfúrással, fém huzallal történő rögzítése nehézkes, nem kellőképpen biztonságos megoldás. E probléma küszöbölhető ki a különböző típusú vágott cserepekhez kifejlesztett nemesacél kapoccsal. A nemesacél kapocs acél rögzítő karma megfogja a vágott cserepet, a nemesacél huzallal pedig biztonságosan rögzíthető a tetőszerkezethez. A különböző cseréptípusokhoz más-más méretű nemesacél kapocs alkalmazandó.

Nemesacél csavar tömítéssel

Nemesacél csavar tömítéssel

Bizonyos hajlásszöghatárok és éghajlati körülmények között szükséges az alapcserepek, szegély és ereszcserepek rögzítése. Ezek megbízható megoldása a csapadékvíz bejutását is megakadályozó tömítéssel rendelkező nemesacél csavar. A csavarozás kiosztásának meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Viharkapocs, beakasztós

Viharkapocs, beakasztós

A különböző cserép típusokhoz eltérő kialakítású viharkapcsokat fejlesztett ki a CREATON. A cink-alumínium ötvözetből készülő beakasztós viharkapocs nagy biztonsággal rögzíti a különböző éghajlati hatásoknak kitett tetőfelületek elemeit a tetőszerkezethez. Alkalmazás feltételeinek meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Viharkapocs, beütős

Viharkapocs, beütős

A különböző cserép típusokhoz eltérő kialakítású viharkapcsokat fejlesztett ki a CREATON. A cink-alumínium ötvözetből készülő beütős viharkapocs nagy biztonsággal rögzíti a különböző éghajlati hatásoknak kitett tetőfelületek elemeit a tetőszerkezethez. Alkalmazás feltételeinek meghatározása tervezői, tetőfedői feladat.

Univerzális viharkapocs

Univerzális viharkapocs

Alkalmazásával a félnyeregtetőcserép és az eresz sori alapcserepek biztonságosan rögzíthetők.

Univerzális viharkapocs hornyolt cserepekhez

Univerzális viharkapocs hornyolt cserepekhez

Alkalmazásával a hornyolt cserepek biztonságosan rögzíthetők.

Szolárelem tartó szett

Szolárelem tartó szett

A tetősíkon kívül szerelt szolár rendszerek biztonságos rögzítésének eszköze a szolárelem tartó szett. 30, 40, 50 mm-es lécezéshez alkalmazható nemesacél szolár tartóból és a cserép típusának megfelelő szellőző cserépből áll. A nemesacél szolár tartót a lécezéshez csavar kötéssel kell rögzíteni.

Szolárelem tartó

 

Szolárelem tartó

A tetősíkon kívül szerelt szolár rendszerek biztonságos rögzítésének másik eszköze a szolárelem tartó. A horganyzott fém szolárelem tartót a cserép típusának megfelelő alumínium alapelemre csavarkötéssel szükséges rögzíteni.