CREATON PIR

Megoldásunk a beépített tetőterek energiatakarékos és hosszú élettartamú hőszigetelésére

A CREATON PIR hőszigetelés alapanyaga a PIR (poliizocianurát), napjaink egyik legjobb hőszigetelő anyaga, melynek hőszigetelő képessége kiemelkedő más szigetelő anyagokhoz képest. A CREATON kétféle hőszigetelő rendszert kínál:

 1. Tetőfelújításhoz az üvegfátyol kasírozású CREATON PIR-t - Otthonfelújítási támogatással, kattintson ide a részletekért!
 2. Új épületek tető hőszigeteléséhez az alumínium kasírozású CREATON PIR PLUS-t

Napjainkban egy új háznak számos jogszabályban szereplő feltételnek kell megfelelnie. A korábbi évekhez képest a legfontosabb változás, hogy 2022-től már csak olyan új épület kaphat használatbavételi engedélyt, amely teljesíti minimum a BB energiaosztály követelményét, vagyis a ,,közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” energetikai minősítésnek megfelel. Fontos tudni, hogy egy meglévő épület nagymértékű felújítása esetén is el kell érni a BB energiaosztályt.

Az energiaosztály fogalma bizonyára sokak számára ismerősen cseng, hiszen háztartási gép vásárlása során rendszeresen találkozunk azzal a címkével, amely megmutatja, hogy milyen energiaosztályba tartozik az adott készülék, mennyire kedvező éves szinten a villamosenergia-fogyasztása. Nemcsak a háztartási gépek gyártóitól elvárás, hogy minél energiatakarékosabb készülékeket gyártásnak, hanem azoktól is, akik új ház építése mellett döntenek.

Az új épületek maximális energiafogyasztása éves szinten a 100 KWh/m²-t nem haladhatja meg, különben nem éri el a BB minősítést. Tehát az a jó, ha minél alacsonyabb ez a szám, hiszen annál kedvezőbb energiaosztályba kerül ingatlanunk besorolásra (AA++, AA+, AA). Amennyiben az energiafogyasztás nagyobb, mint 100 KWh/m², vagyis pl. CC kategóriába kerül, akkor a hatóság megtagadhatja a használatbavételi engedély kiadását.

Már az új épület tervezésekor nagy hangsúlyt kell fektessünk arra, hogy ennek a követelménynek megfeleljen a megálmodott családi ház.

Leendő házunk energiahatékonyságért sokat tehetünk megfelelő hőszigeteléssel.

CREATON PIR - ÉLHETŐVÉ TESZI A TETŐTERET

Bizonyára sokan ismerik azt az érzést, amikor a forró nyári hónapokban a tetőtérben elviselhetetlenül meleg van, télen pedig többször is feljebb kell venni a termosztát hőmérsékletét, hogy ne fázzon az ember a tetőtérben lévő szobákban.

A CREATON által kínált CREATON PIR szarufa feletti hőszigetelő rendszer választásával élhetővé válik a tetőtér, az ott tartózkodás időjárástól függetlenül komfortossá válik, miközben a rezsiköltség is alacsonyabb lesz.

De lássuk, milyen előnyei vannak még a CREATON PIR-nek!

 

Előnyyei:

 • egybefüggő, hőhídmentes réteget képez
 • jelentősen csökkenti a hőveszteséget
 • gyorsan, egyszerűen szerelhető
 • tartalmazza a prémium minőségű tetőfóliát (CREATON TRIO)
 • vasbeton koporsófödémen is alkalmazható
 • a tetőtér folyamatosan használható a kivitelezés időtartama alatt is
 • nem tartalmaz gombaölő szereket
 • alacsony nedvességfelvétel következtében nem nyújt táptalajt a mikroorganizmusoknak
 • egészségre ártalmatlan

 

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓT KÉREK!

 

Lépjen velünk kapcsolatba és kollégánk hamarosan keresni fogja!

Itt megtekintheti: Adatkezelési tájékoztató