Creaton tetősíkba integrált napelemrendszer 

Tetősík fölé szerelt, vagy tetősíkba integrált napelem rendszer?

A napelemek tetősíkba integrálása nem újkeletű igény, melyet csak részben indokolnak esztétikai szempontok. A tető síkjából kiemelkedő napelem modulok ugyanis nem csak a tető összképét rontják, hanem ezek jobban kitettek a szél és hó hatásának is.

Ezen felül nem szabad elfeledkezni a napelemeket tartó konzolok héjazaton történő átvezetésében rejlő kockázatról sem, hiszen ezek általában csak az eredeti gyártói megoldások segítségével valósíthatók meg esőbiztos módon.

A tetősíkba integrált rendszerek a legtöbb esetben a cserepek méretével egyező vagy harmonizáló egyedi gyártású modulok, vagy speciális cserepek segítségével készülnek. Ezzel szemben a CREATON tetősíkba integrált napelem rendszere hagyományos méretű modulokkal készül. Ennek köszönhetően ez a rendszer bármilyen méretű és formájú tetőcseréppel is egybeépíthető úgy, hogy közben a tetősíkba integrált rendszerek minden előnyét megőrzi. Továbbá ezek a modulok akár termékfejlesztés, akár meghibásodás, vagy sérülés esetén is könnyedén cserélhetők anélkül hogy a cserépfedést meg kéne bontani. De a CREATON tetősíkba integrált napelem rendszere nem csak a fent leírtaknak köszönheti a kiváló tulajdonságait. Ez a rendszer ugyanis a tetősíkba integrált napelem rendszerek előnyeit kombinálja a mikroinverterek nyújtotta előnyökkel. A mikroinvertereknek köszönhetően a CREATON rendszeren kevésbé jelentkezik az árnyékhatásból keletkező teljesítmény csökkenés, továbbá a hagyományos napelemes rendszerekkel szemben, itt nem jelentkezik nagyobb feszültségű egyenáram a tetőszerkezetben, tehát az esetleges tűzesetek kockázata is sokkal kisebb.

Mivel egy-egy napelemhez egy-egy mikroinverter tartozik, ezért egy esetleges meghibásodás, vagy sérülés esetén már távolról is információt kaphatunk a hiba helyéről és annak milyenségéről. Így tehát ezeket gyorsabban és egyszerűbben javíthatjuk.

A rendszerhez tartozó korszerű elektronikai berendezéseknek köszönhetően naprakész információkhoz juthatunk a napelemek működéséről, teljesítményükről akár távolról okostelefon segítségével is.

További információkért vagy ajánlatkérésért keresse fel honlapunkat: 

https://www.creaton.hu/termekek/creaton-napelemrendszer