CREATON Tetőszépségverseny 2019

CREATON Tetőszépségverseny 2019

Ahol a tető szépsége és hosszú élettartama kéz a kézben jár

Indul a 10. CREATON Tetőszépségverseny!

A CREATON Tetőszépségverseny az a megmérettetés, ahol a szépség inkább műszaki kérdés, mint esztétikai. A 10 éve, évről-évre megrendezett versenynek a kiváló munkát végző szakemberek díjazása mellett nem titkolt feladata annak az üzenetnek a közvetítése, hogy egy tető akkor igazán szép, ha jó is. Újdonság, hogy 2019-ben a CREATON kerámia tetőcserepei mellett a cég beton tetőfedő anyagaival fedett épületekkel is lehet pályázni.

Kereken egy évtizede tűzte ki céljául a CREATON, hogy a minőségi munkát végző szakembereket megjutalmazza, munkáikat bemutatja és a megrendelőknek pedig megmutassa, mikor szép igazán egy CREATON tető. Az idei, 10. alkalommal kiírt CREATON Tetőszépségversenyen résztvevők körében már nem is kérdés: ők, a szakma legjobbjai a letéteményesei annak, hogy Magyarországon minél több családi házban szép és tartós CREATON tetők alatt éljenek, közintézmény és műemlékek tetői újuljanak meg ezzel az évezredes hagyományokkal rendelkező, mégis ízig-vérig modern tetőcseréppel.

Az évente 80-100 közötti pályamű jól példázza, hogy a CREATON tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatók. Népszerűségük töretlen: hagyományos formavilágú családi házak mellett mezőgazdasági épületeken, műemlékeken, kistársasházakon és kortárs épületeken egyaránt megtalálják a helyüket.

Mindehhez természetesen elengedhetetlen a tetőfedő szakemberek hozzáértése. Nekik köszönhető, hogy a CREATON cserepek színekkel, formai változatosságukkal, a tetőt hozzáértő kézben műszakilag tökéletessé tevő kiegészítő elemekkel sok ezer épületet tettek széppé és az időjárási hatások ellen védetté az elmúlt évtizedekben.

A CREATON elkötelezett a minőségi munka mellett, és idén éppen egy évtizede Tetőszépségversenyén jutalmazza is azt részben változó, részben azonos összetételű zsűri bevonásával. A zsűri kiválasztja az év legjobb CREATON tetőit, amelyeket a cég hagyományai szerint az ÉMSZ Év tetője Nívódíj pályázatra is benevez.

Tetőszépségverseny 2019.

A CREATON Tetőszépségverseny 2019. évi pályázaton az elmúlt két évben (2017. október 31-2019. október 31. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.

Újdonság, hogy a pályázatra benevezett tetők fedése során akár CREATON kerámia cserepet, akár a cég által forgalmazott beton tetőfedő anyagot is használhatja a tetőfedő szakember. 2020 év elején a CREATON a legjobb pályaműveket a díjazás mellett benevezi az ÉMSZ Év tetője Nívódíjára is.

A bírálat folyamata és szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – a BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék címzetes egyetemi tanára, a zsűri elnöke
  • Katona László – ács-, tetőfedő és bádogos, a CREATON Tetőszépségverseny 2018. pályázat I. díjasa
  • Becséri János – ács-, tetőfedő és bádogos, a CREATON Tetőszépségverseny 2018. pályázat II. díjasa
  • Ignácz György – ács-, tetőfedő és bádogos, az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének delegáltja
  • Vida Krisztián – ács-, tetőfedő és bádogos, a Tető Építők Egyesületének delegáltja, elnökségi tag
  • Galovszky Ferenc – alkalmazástechnikai vezető, CREATON South-East Europe Kft.

 

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:

  • A pályaművek beadása: 2019. október 31.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2020 első negyedéve

 

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a pályázati kiírás:

  • Pályázati kiírás
  • Jelentkezési adatlap és Építtetői és Tervezői hozzájáruló nyilatkozat

 

További információ: info@creaton.hu; T: (92) 551 550.

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!