CREATON Tetőszépségverseny 2018

CREATON Tetőszépségverseny 2018

Jó tetőhöz nem elég a jó anyag…

...a szakember hozzáértése és a megrendelői bizalom is létszükséglet…
Ez a mondat számos jól sikerült, kicsi vagy akár hatalmas, összetett, bonyolult, komoly szakmai kihívásokat rejtő tető kapcsán elhangzott már az idén 9. alkalommal meghirdetett CREATON Tetőszépségverseny korábbi díjátadóján.
 

Vajon idén milyen lesz a legjobb CREATON tető?

A rendszerint évente 80-100 közötti pályamű, amely 60-80 szakember keze munkáját dicséri jól mutatja, hogy a kerámia tetőcserép a legegyszerűbb mezőgazdasági épülettől, a műemlék épületeken át a kistársasházakig és kortárs családi házakig bármilyen funkciójú épületen jól használható és jól mutat. Ehhez természetesen elengedhetetlen a CREATON választékának a sokszínűsége - a szó valós és átvitt értelmében is. A színek kavalkádja, a formák sokfélesége jellemzi a CREATON kerámia tetőcserepeket, amelynek minden modelljéhez a kiegészítők sora társul. Ezek azok az elemek, amelyek a szakember munkáját könnyítik, de ami ennél talán fontosabb, a tetők műszaki minőségéhez és nem utolsó sorban szépségéhez is döntő mértékben hozzájárulnak.
Ez utóbbi, amit az évek óta részben változó, részben azonos összetételű zsűri gorcső alá vesz és díjaz – legyen szó bármilyen tetőről.

A CREATON évtizedek óta elkötelezett a minőségi munka mellett, amelyhez minőségi tetőcserepet és minőségi elismerést is kínál évről-évre, a mára méltán elismert CREATON Tetőszépségversenyen. A cég házi versenye a tetőfedők legrangosabb seregszemléjének, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj előszobája, ahol az itt nyertes tetők rendszerint jól szerepelnek.

A verseny 2018-ban immáron 9. alkalommal indul és a legjobbakat a cég ismét nevezi az ÉMSZ Nívódíj pályázatára.

 

Tetőszépségverseny 2018.

A 800 000 Ft összdíjazású CREATON Tetőszépségverseny 2018. évi pályázaton az elmúlt két évben (2016. október 31-2018. október 31. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.

2019 elején a CREATON a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tetőkiegészítők stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

 

A bíráló bizottság tagjai:

  • dr. Tóth Elek – a BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék címzetes egyetemi tanára, a zsűri elnöke
  • Katona Szabolcs – ács, tetőfedő és bádogos, a CREATON Tetőszépségverseny 2017. pályázat I. díjasa
  • Kovács Tibor – ács, tetőfedő és bádogos, a CREATON Tetőszépségverseny 2017. pályázat I. díjasa
  • Baksa Ferenc – ács, tetőfedő és bádogos, a Tető Építők Egyesületének delegáltja
  • Kovács Sándor – ács, tetőfedő és bádogos, az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetségének delegáltja
  • Galovszky Ferenc – alkalmazástechnikai vezető, tető üzletág, CREATON South-East Europe Kft.

  

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:

  • A pályaművek beadása: 2018. október 31.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2019. január 18.

  

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a pályázati kiírás:

  

További információ:

 

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!