A CREATON Tetőszépségverseny 2017. évi eredményei

A CREATON Tetőszépségverseny 2017. évi eredményei

Akár kicsi a tető, akár nagy: a mester mindenhol mester

A CREATON elkötelezett: a minőségi munka, minőségi elismerést érdemel

A 8. éve töretlen érdeklődés mellett zajló CREATON Tetőszépségversenyre idén már nem csupán Kerámia tetőcseréppel, de modern szálcement síkpalával fedett épületek kivitelezői is pályázhattak. A cég az idei évet is azzal kezdte, hogy díjazta a legkiválóbb szakemberek előző éves munkáját.

"Nagy öröm számomra, hogy a legtöbbekkel már ismerősként találkozom. Az idén 8. alkalommal megrendezett Tetőszépségversenyt két kategóriában, kerámia és palafedésre is kiírták. Az eredményekből is látszik, hogy ebben a két kategóriában akár kicsi a tető, akár nagy a tető, a mester mindenütt meg tudja és be tudja mutatni szakmai tudását, a pályaművek ismét igen magas színvonalúak voltak." – mondta el dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési tanszékének egyetemi docense, a zsűri elnöke értékelő beszédében a díjátadón.

A 2017. évi, 800 000 Ft összdíjazású versenyen a zsűri 18 pályaművet emelt ki: 6 díjat, 5 különdíjat osztott ki, valamint további 7 tetőfedő munkáját javasolta CREATON-nak az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatra felterjeszteni. 

"Ma már majdnem ott tartunk, hogy bárki, bármelyik kategóriába meg tudná csinálni az itt jelenlévő szakemberek közül a pályanyertes munkát. Ehhez persze kell szakmai tudás, de ami igazán kell hozzá, az a megrendelő, aki hisz, és bízik a mesterben, illetve meg tudja fizetni a minőségi munkát. Szerencsére minden évben vannak ilyen megrendelők." - emelte ki a szakemberek körében nagy tiszteletnek örvendő zsűri elnök, dr. Tóth Elek.

 

kerámia tetőcseréppel fedett kategória

A kerámia tetőcseréppel fedett kategória I. díját Katona Szabolcs, ács- tetőfedő és bádogos mester vehette át: "A 750 négyzetméter területen fekvő családi ház tetőfedését alapos előkészítő munka előzte meg, hiszen a tervezővel közösen összeülve gondoltuk ki a koncepciót. Bár először azt mondtam, hogy nem megvalósítható, egy kevés áttervezéssel végül 4 hónap alatt sikerült kivitelezni a tetőt." – mondta el a nyertes munkáról a szakember.

"Felhívom a figyelmet arra, hogy egy jó tetőfedő hóban, fagyban, esőben, szélben, éjszaka, nappal is dolgozik és legalább 10 embert dolgoztat még a műhelyében is, alapos, figyelmes és kemény munkát végezve. Ezt látjuk most a képeken és így történhet az, hogy egy pályamű egyértelműen nyertes lesz." – méltatta a nyertes pályaművet dr. Tóth Elek, a zsűri elnöke. A pátyi családi házra HORTOBÁGY kerámia tetőcserép NUANCE antik engóbozott változata került.

A pályázat kerámia tetőcseréppel fedett épületek kategória II. díját Baksa Ferenc vihette haza, egy Gyömrőn fedett családi ház tetőjével (felhasznált termék: RÓNA szegmensvágású tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott).

III. díjat érdemelt Császár József egy Budapesten fedett kastélyépület tetőjéért (felhasznált termék: KLASSIK hódfarkú tetőcserép, natúrvörös).

 

pala tetőcseréppel fedett kategória

A palával fedett épületek kategória I. díját Kovács Tibor munkája, egy budapesti apartman fedése nyerte el: "Ez egy nagyon érdekes munka volt, mert azbesztmentesítésre kerestek meg minket és egészen idáig jutottunk. 7 és fél hónap volt összesen a felújításra és a fedésre. Kellett hozzá egy nagyon jó projektmenedzser csapat, akik rugalmasan álltak ahhoz, hogy egy ekkora tető ilyen minőségben tudjon elkészülni. Sokat segített, hogy a megrendelő is végig nagyon alkalmazkodó volt." – mondta el a nyertes munkáról a szakember.

"Egészen elképesztő és szép megoldások vannak a tetőn, minden nagyon szakszerűen és kidolgozottan jelenik meg. Jól átgondolt és szép feladatként készült el a tető, színével és formai kialakításával, díszítéseivel és szakmailag is tökéletes." – méltatta a nyertes pályaművet dr. Tóth Elek, a zsűri elnöke. A budapesti apartmanra 40x40-es méretű sarkított négyzet, illetve 30x60-as méretű téglalap palafedés került, kékesfekete színben.

A pályázat palával fedett épületek kategória II. díját Tuli Szilárd és Trombitás Zoltán közösen vihette haza, egy Balatonboglár-Szőlőskislakon található műemléképület fedésével (felhasznált termék: 40x40-es sarkított négyzet, kékesfekete színben).

III. díjat Urbanics János vehette át, egy budapesti irodaépület fedéséért (felhasznált termék: 20x40-es téglalap, kékesfekete színben).

 

Különdíjban részesült munkák

KÜLÖNDÍJ - KERÁMIA BURKOLAT

 • Bánszki Miklós, Családi ház, Budapest
 • Tóth Árpád, Hotel, Balatonfenyves
 • Katona Szabolcs, Családi ház, Siófok
 • Drong György, Családi ház, Albertirsa

ÉMSZ NÍVÓDÍJ PÁLYÁZATRA FELTERJESZTETT ÉPÜLETEK ÉS KÉSZÍTŐIK – KERÁMIA

 • Földesi Szabolcs, Skanzen, Hajdúböszörmény
 • Holecz András, Családi ház, Solymár
 • Zsiga László, Családi ház, Vác
 • Zsárik Ferenc, Gazdasági épület, Lovas
 • Kiss Lajos, Családi ház, Budapest
 • Kádár László, Családi ház, Cegléd

 

KÜLÖNDÍJAT NYERTEK – PALA

 • Kovács Ferenc, Református templom, Debrecen

ÉMSZ NÍVÓDÍJ PÁLYÁZATRA FELTERJESZTETT ÉPÜLETEK ÉS KÉSZÍTŐIK – PALA

 • Szabó Zoltán, Múzeum, Nyíregyháza

Válogatás a pályaművekből és a díjátadón készült képekből

 

A zsűri tagjai

 • Dr. Tóth Elek – a BME Magasépítési Tanszék egyetemi docense,
 • Pahocsa Kálmán, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2016. évi Tetőszépségverseny pályázat győztese,
 • Elek Zsolt, ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2016. évi Tetőszépségverseny pályázat II. díjasa,
 • Galovszky Ferenc – alkalmazástechnikai vezető, CREATON South-East Europe Kft., Tető üzletág.
 • Tanácsadóként vettek részt a zsűri munkájában: Zakariás András - a Tető Építők Egyesületének tagja, illetve Kovács Sándor - az ÉMSZ képviseletében.

 

További információ kérhető a pályázatokat lebonyolító Build-Communication Kft. munkatársaitól a következő elérhetőségeken: telefon: (23) 611-028, info@buildmarketing.hu.