CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázat 2022

CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázat 2022

Az immár több, mint 9 éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre került 2022-ben!

2022-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON South-East Europe Kft. a beérkezett, rekord számú 50 pályaművel, ezért a hagyományt folytatva ismét elindítjuk a pályázatot. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai partnerei tájékoztatására, elismerésére, mivel az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

A pályázatra a gyakorló építészek továbbra is olyan tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, vagy megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel pályázhatnak, amelyek bemutatják, hogy milyen sokszínűen és sokrétűen felhasználható a tradicionális, de mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép, illetve hogyan alkalmazható a CREATON kínálatában elérhető TERREAL tetőfedő anyag.

Az építészhallgatók természetesen terveikkel mutathatják meg kreativitásukat, a kerámia tetőcserép felhasználásával készült tervezési koncepcióikat.

Az építészhallgatói pályázat keretei között idén először kerül meghirdetésre a 2021-ben elhunyt Marosi Miklós emlékének dedikált ösztöndíj, melynek célja, hogy támogassa a jövő ígéretes építészeinek első lépéseit. A Marosi Miklós Emlékdíjat a zsűri annak a pályázónak fogja ítélni, akinek a pályaműve színvonalas építészeti megoldásaival és előremutató ötleteivel kiemelkedik a beérkezett tervek közül. 

 

ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2022

A 2 100 000 Ft összdíjazású CREATON Építész és építészhallgatói 2022. évi pályázaton az építészek 2019. január 1-je és 2022. december 31. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges) illetve használatba vételi engedélyt kapott épületekkel pályázhatnak. Az építészhallgatók pedig diplomatervet, komplex tervezést, egyéb féléves terveket, vagy kifejezetten e pályázat céljára készített munkát nyújthatnak be pályaműnek.

A pályázás feltétele, hogy a pályázó az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyag fedje.

 

Bíráló Bizottság
 • Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
 • dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens
 • Horváth Sándor, Széchenyi díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék
 • Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
 • Krizsán András DLA, Ybl-díjas építész
 • Varga Csaba, okl. építészmérnök, a 2021. évi pályázat nyertese
 • Ripszám János, okl. építészmérnök, a 2021. évi pályázat nyertese
 • Jancsár Péter, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)
 • Pap Győző, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)

 

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
 • A pályázat meghirdetése:                         2022. december 15.
 • A pályaművek beadása:                                2023. március 31.
 • Bírálat:                                                          2023. június elejéig

 

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető:

Jancsár Péter

Telefon: +36 30 927 9022

E-mail: peter.jancsar@creaton.com

 

Pap Győző

Telefon: +36 30 470 8244 

E-mail: gyozo.pap@creaton.com

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a pályázati kiírás:

 

Pályázati kiírás építészeknek

Pályázati kiírás építészhallgatóknak 

Szerzői jogi és részvételi adatlap 

Építtetői hozzájáruló nyilatkozat