Beton cserép

BETONCSEREPEK

Gazdaságos és biztonságos tetőmegoldást keres? Nálunk megtalája: CREATON betoncserepek. A betoncserép korszerű, magas minőségi kategóriát képviselő anyag. A gyártási technológiából adódóan rendkívül méretpontos és mérettartó. Teherbíró képessége, törőszilárdsága a szabványok által előírtnál 30%- kal magasabb. Felülete a CREATON fejlesztésű ultrakemény fedőfestékrétegnek köszönhetően rendkívül színtartó. Anyagjellemzőinek és kialakításának köszönhetően viharálló. Nedvességfelvétele minimális mértékű, így rendkívül fagyálló. Az épület zaj- és hőcsillapításában tömör testtömegénél fogva fokozottan figyelembe vehető. Gyártás során rendkívül alacsony a CO kibocsátás, így energiahatékony, a károsanyag kibocsátás minimális. A CREATON kiegészítők széles választékának köszönhetően a tökéletes tető szakszerűen, egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan valósítható meg. A CREATON betoncserép ár-értékaránya rendkívül kedvező.

 

Egyedülálló kialakítás az optimális védelemért

 

  • A magasan fekvő oldalhorony, oldalt nyitott fugával jobban elvezeti a vizet tehermentesíti az oldalsó hornyot és véd az idő előtti mohásodástól.
  • A cserép fejrészén kialakított kettős vízborda kiegészítő védelmet nyújt az esővíz behatolása ellen.
  • A felfüggesztő fül stabil alsó bordái megakadályozzák a nedvesség felgyűlését a tetőlécen, így akadályozva meg annak idő előtti károsodását.
  • Az alsó él kettős bordázata hófúvás vagy zivatar esetén is megakadályozza a csapadék bejutását. A bordák száma három, a bordák között kialakuló "légzsák" biztosítja a fent említett hatást.
  • A lekerekített lábvonal segíti a víz gyors elfolyását és megakadályozza az alsó él elszennyeződését.

FELÜLETKEZELÉS

A CREATON beton tetőcserepek két felületkezeléssel, számos attraktív színvariációban - a selymesen mattól a fényes színekig érhetőek el.

Planar

PLANAR

A Planar felületű betoncserép finom és sima kialakítású, amely hosszú időn át megóvja a tetőt a szennyeződések megtapadásától. Számtalan matt és fényes színben elérhető.

Duratop Pro

DURATOP PRO

Ultrafinom, kétszeresen ragyogó felület, amely számos terméktípusban és színben elérhető a hosszú távú harmonikus megjelenésért.

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG TÁRSASHÁZAK ÉS KÉSZHÁZAK ESETÉBEN

A CREATON betoncserepek nagyon közkedveltek a különösen költségérzékeny társas- és készházak kivitelezése során. A kivitelezők és a gyártók érdeke, hogy az egyedi építészeti, minőségbeli valamint kényelmi szempontokat a legésszerűbb gazdasági megoldásokkal hozzák összhangba.

 

Társasház vagy készház? Hogy az építési vállalkozók és a készház-gyártó cégek ne csak a minőséggel, hanem előnyös árakkal is tudjanak érvényesülni a piacon, a CREATON a betoncserepek széles termékszortimentjével, két különböző felületkezeléssel egy olyan tetőfedő anyagot bocsájt a vásárlók rendelkezésére, ami az összköltségterv keretein belül lehetővé teszi a különböző árkategóriák használatát.

A gazdaságosság mellett a CREATON betoncserepek minősége a legmagasabb igényeknek is megfelel.

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG
Minden megoldásra

A CREATON BETONCSERÉP ÚJ ÉPÍTÉSNÉL ÉS FELÚJÍTÁSNÁL IS KIVÁLÓ MEGOLDÁS

Egy új épület felépítése rendszerint jelentős költséggel jár. A tetőfedés is aközé a számos tényező közé tartozik, amely kihatással van az egész építési projekt gazdaságosságára. A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása értékes megtakarítási potenciált kínál ehhez.

Mivel a CREATON betoncserép nemcsak előnyös terméktulajdonságaival és könnyű beépíthetőségével győzi meg a vásárlókat – minden olyan építtető számára jó döntés, akinek fontos a költségmegtakarítás. Még ha a tetőfedés az új épület összességét tekintve talán nem is a legjelentősebb tételek közé tartozik, a betoncserepekkel történő költségkímélő tetőtervezés nagymértékben hozzájárul az építkezés költséghatékony kivitelezéséhez. 

Tekintettel a CREATON betoncserép nagymérvű eltolhatóságára, kiválóan használható meglévő tetők felújítására is. A kötött szarufa méretekhez való alkalmazkodást a nagy mérettartományban kialakítható cseréplécezés teszi lehetővé.

Tévhit, hogy a betoncserép nehéz. Az egyes tetőfedő anyagok közötti súlykülönbség elhanyagolható, különösen annak ismeretében, hogy a tetőt érő terhek (szélteher, hóteher, tetőszerkezet önsúly, a beépítés terhei) sokszorosan meghaladják a fedési anyag súlyát.

ALAPANYAG ÉS GYÁRTÁS

Robosztus alapanyag a sokoldalú tetőmegoldásokért
Beton – bár ősi, mégis modern anyag kedvező tulajdonságokkal, ideális a modern tetőmegoldások számára. A CREATON termékválasztékának alapvető részét képezi. Ez az alapanyag a CREATON betoncserepeit rendkívül stabillá teszi, ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem engedi át a vizet, ellenálló a mohásodással és az UV sugárzással szemben. A CREATON-nak sikerült egy optimalizált homokkeverés révén javítania a termék tulajdonságait. A DINplus bevizsgált tetőcserepeink ezáltal kiemelkedően törésállóak, szilárdak, felszínük simább, az elmohásodás veszélye csekély.

Környezetbarát gyártás
Hogy lehetséges ez? Beton tetőfedő anyagaink a homok, portlandcement, víz és festékpigmentek különleges elegyéből állnak. Az alapanyag keverék földnedves állapotban kerül az úgynevezett extrudálóba. Itt történik a sablonba öntés és a préselés egy acélhenger segítségével. A betoncserép felső felületét a profilnak megfelelő lehúzó fogja kialakítani. A forma kialakítása után történik a felületkezelés, ahol több rétegű festék bevonat kerül a betoncserepek külső oldalára.

A felületkezelés után a nyers termékek az érlelő kamrába kerülnek, ahol meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett létrejön a cementhidratáció, tehát a termék elnyeri végső szilárdságát.
Az érlelés után a teljesen megszilárdult termékek a csomagoló részlegre kerülnek, ahol egy robotkar kötegekbe csomagolja, majd ezeket a kötegeket raklapra helyezi. A folyamat végén a raklapokat fóliázzák,  amely elősegíti a termék biztonságos szállítását.

Az ipari gyártás során a betoncserepek egységes minőséget mutatnak, emiatt gyorsan és biztonságosan lehet velük dolgozni. Mindezzel pénzt takaríthatnak meg partnereink. Ezen túlmenően betoncserepeink 100 százalékban újrafelhasználhatóak. Bontás után porlasztjuk őket és ismét felhasználjuk a gyártás során.

TERMÉKVÁLASZTÉK

A CREATON egyedülállóan széles termékválasztékot kínál, legyen szó kerémia vagy beton tetőcserepekről. Mindehhez párosul a széles tartozékprogram, kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások.

TETŐFEDŐ ÉS KERESKEDŐ KERESÉSE

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

 

DOKUMENTUMOK LETÖLTÉSE

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!