Rekultiváció

Haladás és technika a természet ellenében? Nem.

A lehető legelővigyázatosabb módon zajlik a termékeinkhez szükséges  nyersanyag bányászata. Azonban a bányászatii tevékenységet követően sem bízunk semmit a véletlenre. A bányászati területet, amelyre már nincs szükség, gyorsan, óvatosan és ökológiai szempontból ésszerűen visszaadjuk a természetnek. Ez a rekultiváció egy nagy felelősséggel járó tájvédelmi feladatot jelent. Így alkotunk szelíd ráhatással új biotópokat - azaz élettereket állatok és növények számára.

Ennek megfelelően a langenreichen-i (Augsburg körzet) külszíni fejtés során először eladtunk 15 hektár rekultivált területet a gazdáknak megművelés céljából. A teljes új terület természetes lecsapolása érdekében a legmélyebben fekvő helyen egy nedves biotópot hoztunk létre.

A bajor Dillingen/ Donau tartományban található buttenwiesen-i külszíni fejtés alkalmával a 2003/2004-es évforduló előtt egy "gyümölcsfamúzeumot" létesítettünk rekultivációs tevékenységünk eredményeképpen. Kerek egy hektár rekultivált területen kb. 150 gyümölcsfát ültettünk, amelyek régi sváb gyümölcsösökből származtak. Az elmúlt időben szilva-, alma-, körte- és cseresznyefák növekedtek a bányászati terület közvetlen szomszédságában.