Nemesítés

tovább >

12 Szárító berendezés

A préselés után a nyersdarabokat a szárító-berendezéshez szállítják és több órán keresztül ott tartják őket. Ily módon még egyszer kivonják a nedvességet a darabokból. Ez a szárítási folyamat az alapfeltétele az ezt követő nemesítésnek.

13 Engóbozási-/mázazási folyamat

Az engóbozás során, amely a legelterjedtebb nemesítési folyamat, egy szórógép finom agyagüledék-ködöt terít el a tetőcserepek felszínén. Az égetés folyamán az Engób végül egységbe olvad a valódi cseréppel.
Ez a nemesítési folyamat teszi lehetővé, hogy színt kölcsönözzünk Kerámia cserepeinknek és hogy azt tartósan meg is őrizzük eredeti állapotában. Így jön létre az értékes „NUANCE"-kollekciónk.
A mázazás elvileg éppen úgy működik, mint az engóbozás, itt is zúzott és előre megolvasztott ércből álló mázas elegyet oszlatnak el egyenletesen a tetőcserepek felszínén, szórókabinok segítségével, mielőtt tovább szállítják őket a kemencébe.
A tetővédő faktorral ellátott, nagyszériás mázas „FINESSE" kerámia-cserepeink, valamint az exkluzív „NOBLESSE"-kollekcióból származó tetőcserepeink egyaránt nagyon sima felülettel rendelkeznek. Emiatt a szennyeződés-részecskék sem tudnak rajta sokáig megtapadni, hiszen az első eső egyszerűen lemossa a szennyeződéseket. A mázas cseréppel fedett CREATON-tetők így még évtizedek múlva is újszerűen és optikailag tetszetősen hatnak.