Miért kerámiacserép?

A Kerámia tetőfedő cserepek alapanyaga az agyag a legősibb építőanyagok egyike. Évezredek óta alkalmazzák tetőfedő anyagként is égetett formájában. Időállósága és szépsége ősidők óta megragadta az ember képzeletét.

Az alapanyag széles körű fellelhetősége, viszonylag egyszerű gyártási technológiája közkedveltté tette már az ókori társadalmakban is.

Természetesen az idő múlásával a technológia is jelentősen változott. Ma már korszerű gyártósorokon készülnek a modern kor igényeit is tökéletesen kielégítő Kerámia cserepek.

Felmerül a kérdés miért is vonzódik napjaink embere is az ősi gyökerű termékhez ?

Talán éppen az anyag természetessége az alapvető ok.

A Kerámia cserepek a korszerű préselési eljárásnak köszönhetően rendkívül tömörek.

Nedvességfelvevő képessége minimális, éppen ezért a fagyállósága is kiváló.

A nyers agyag megdolgozhatósága rendkívüli. Finom részletek alakíthatók ki a gyártás során.

A korszerű Kerámia cserepek horonyrendszere kifinomult. Magas vízgátak teszik tökéletesen vízzáróvá. A hornyok egymásba kapcsolódása ugyanakkor biztosítja a tető viharállóságát is.

Mindezek mellett a Cserép önsúlya optimális, nem szükséges felesleges szerkezeti anyagokat beépíteni a tetőbe.

Az alapanyag az égetés során nyeri el természetes pirosas színét, ami ma is a legközkedveltebb héjazati szín.

Természetesen a különböző színezési igények is kielégíthetők a Kerámia tetőcserepekkel.

Az úgynevezett engóbok és egyéb felületi bevonatok az esztétikai hatáson túlmenően kedvező műszaki tulajdonságokkal is járnak.

Alkalmazásukkal a felületi pórusok tökéletesen zárhatók. A légkörben lebegő porszemcsék növényi spórák, szennyeződések nem képesek a felületen tartósan megtelepedni. A csapadékvíz tisztító hatása jól érvényesül. A tető tovább újszerű felületű marad.

Kutatási adatok bizonyítják, hogy a Kerámia tetőcserép a gyártási technológiának, a felhasznált alapanyagoknak és élettartamának köszönhetően, teljes életciklusát vizsgálva, a tetőfedő anyagok között a legkisebb mértékben terheli a környezetet. A legkedvezőbb az un. ökológiai mérlege.

A Kerámia tetőcserép csak természetes anyagok felhasználásával készül: alkotóelemei a föld és a víz, amely a tűz segítségével válik környezetbarát és tartós építőanyaggá.

A Kerámia tetőcserép élettartama több emberöltőnyi, akár 100 év is lehet.

A történelmi környezetbe is illeszkedő Kerámia cserepek tradicionális szín – és formavilága számtalan variációt kínál.

 

A Kerámia alapanyag alkalmassá teszi a héjazatot az agresszív időjárási hatások elleni védelemre. A gyártási technológia következtében kialakítható részletek lehetővé teszik a cserepek tökéletes egymáshoz illeszkedését.

A számtalan kiegészítő elem pedig a tető minden egyes részletének megoldását, Kerámia alapanyagból készült termékekkel.