Miért CREATON kerámiacserép?

A Creaton tetőcserepek kiváló minőségének egyik alapvető feltétele a jó minőségű alapanyag. A lentiben bányászott agyag szerves-anyag tartalma minimális, magas a vasoxid részaránya és gyakorlatilag mészzárvány mentes.

A magas vasoxid tartalomnak köszönhető a Cserép természetes piros színe. A natur termékek semmilyen színező adalékot nem kapnak. az égetés során nyerik el jellegzetesen szép színüket.

A minőség másik elengedhetetlen feltétele a korszerű gyártástechnológia. A 2005 – ben épült Lenti I. és a 2007 – ben megvalósult Lenti II. gyárakban egyaránt a legkorszerűbb berendezések kerültek felszerelésre, zöldmezős beruházásként.

Az alapanyag előkészítés, a számítógépes vezérlésű szárítási és égetés és a legkorszerűbb csomagolási eljárások garantálják az egyenletes, kiváló minőséget.

A kiváló minőséget a rendkívül szigorú minőségbiztosítási rendszer garantálja.

Mindezeknek együttesen köszönhető, hogy a Creaton valamennyi termékére egyedülálló módon 50 év garanciát biztosít.

Mind a hagyományos kisformátumú termékek (Hódfarkú, Hornyolt) és a modern nagyformátumú (Balance, Rapido) cserepek magas sajtolási erővel készülnek. ennek következtében a testanyag rendkívül tömör, pórus mentes, alacsony vízfelvevő képességű.

A hódfarkú tetőcserepek a tetőfedésben a hagyományos formavilág megtestesítői, ezért alkalmazzák szinte kizárólagosan a műemléki épületek felújításánál, történelmi környezetben.

A hagyományos natur terméken kívül széles színválaszték áll az építtetők rendelkezésére.

Az antikolt felületű termékek választéka teszi teljessé a természetes színek és formák sorát.

Természetesen szívesen alkalmazzák a tervezők, építtetők új stílusában igazodó épületeknél is.

A hornyolt Cserép egy fejlettebb gyártástechnológia eredménye. Ennek megfelelően későbbi korok kedvelt tetőfedő anyaga.

Jellegzetesen a polgári építészet és a tehetősebb paraszti rétegek épületein alkalmazták előszeretettel.

Nagy tömegű volt a felhasználása a kiegyezés és az I. világháború közötti időszak építési lázának időszakában is intézmények, paloták fedési anyagaként.

Ezek az épületek mára felújításra szorulnak. Korhű, de a modern kor technológiáját és minőségét reprezentáló Creaton hornyolt cserepek itt is kiválóan alkalmazhatók.

Természetesen a mai kor építészeti formanyelvébe is jól illeszkedik egyszerű felületével, nemes rajzolatával.

A Creaton hornyolt cserepek családjába tartozik a „Róna” fantázianevű termék. Egyszerű, sima felületével és kedvező ár – érték arányával kitűnően alkalmazható hódfarkú rajzolatú tetőigény esetében is.

Egyenes vágású típusa különösen alkalmas a ma divatos minimalista építészeti stílusú épületek tetőfedőanyagaként.

Megállapíthatjuk, hogy a Creaton húzott cserepek széles forma és színválasztékával sokféle építtetői , építészeti igény kielégítésére alkalmasak.

Mindennek köszönhetően az elkészült tető az idő múlásával egyre szebbé, környezetének díszévé válik.

A nagyméretű sajtolt cserepek megjelenése köszönhető annak a piaci igénynek, hogy a fedés elkészítésére fordított élőmunka minél kevesebb legyen. Ezzel a formátummal a fedési idő lényegesen felgyorsul.

Az átfedéseknél az anyagkettőzés a nagy méret miatt kevesebb, így a Héjazat önsúlya is jelentősen mérsékelhető. Ez befolyásolja a tetőszerkezetnél alkalmazandó faméreteket és a Cserépléc mennyiségét is.

A korszerű gyártástechnológia lehetővé teszi speciális részletek kialakítását, melyek alkalmazásával a hornyolások kifinomultak, így azok vízzáró képessége jelentősen javul. A Cserép alkalmassá válik korábban elképzelhetetlenül alacsony hajlásszögű tetők agyagcseréppel történő fedésére.

A Balance és a Rapido Cserép bizonyos feltételekkel 10 fokos hajlásszögű tetők fedésére is alkalmas.

Szintén a különleges sajtolási eljárás teszi lehetővé merevítő bordák rendszerének kialakítását, mely alapanyag megtakarítást és ennek következtében súlycsökkentést eredményez.

A súly mérséklése azonban nem eredményezi a törőszilárdság és a viharállóság csökkenését, hiszen az ellenőrzött égetés és a forma kialakítása ellensúlyozza a súlycsökkentés ilyen jellegű hatásait.

Tovább növelhető a viharállóság a Creaton rendszerhez tartozó rögzítő elemek, viharkapcsok alkalmazásával.

A vízzáró képességet és a viharállóságot növeli a speciális horonyrendszer és a cserepek egymáshoz kapcsolódása.

A nagynyomású préseléses technológia eredménye a Cserép testtömegének és felületének pórus mentessége. Ennek következtében a vízfelvétel alacsony, a fagy hatásainak jobban ellenáll a termék. Nem mellékes körülmény, hogy a felületi pórusmentesség a Cserép elszennyeződését, idő előtti öregedését is megakadályozza.

Szintén a felület tartósságát növeli a gazdag Engób választék, mely különleges, természetes fém oxidfesték alapanyagú. A kemény Engób felület tovább mérsékeli a vízfelvevő képességet és javítja a felület öntisztulását. nem mellékesen különleges, szép színhatást eredményez

A Creaton Rapido és Balance cserepek hét, illetve nyolc különböző színben állnak vevőink rendelkezésére.

A Creaton nagyméretű sajtolt cserepekre is jellemző, hogy valamennyi a tetőn előforduló részlet, csomópont kialakítható a rendszerhez tartozó kiegészítő elemekkel - tartozékokkal. Így a költséges, nagy munkaigényű szakipari munkák jelentős része megtakarítható.

Műszaki szempontból lényeges, hogy a termékek alkalmazhatók különböző hosszúságú szarufáknál is. Ezt a cserepek nagymérvű eltolhatósága teszi lehetővé. Ez a méret a Balance esetében 2,5 cm, a Rapido esetében 3,1 cm.

A termékek jellemzői közé tartozik a nagyfokú méretpontosság. Ez szintén a korszerű gyártástechnológiának, a fekvő „ H „ kazettákban történő, ellenőrzött körülmények közötti égetésnek a következménye.

Hozzájárul a nagyméretű sajtolt cserepek piaci sikeréhez a rendkívül kedvező ár – érték arány.