Környezeti hatások

Nincsen termelés környezeti hatások nélkül

Egyetlen ipari gyártási folyamat sem zajlik tökéletesen semleges környezetben. A termékeink előállítása szintén összekapcsolódik bizonyos, a természetre gyakorolt hatásokkal. A belső környezet-management rendszerünk arra kötelez minket, hogy lényeges környezeti hatásokat, így az ISO 14001 szabványfogalmat is, mennyiségileg, illetve minőségileg is rendszerezzük. Ezeket a környezetre gyakorolt hatásuk függvényében kell értékelni és különböző környezetjavító intézkedések foganatosításával a minimumra kell őket csökkenteni.

 

 

A legmodernebb technológiák alkalmazásával garantáljuk, hogy a lehető legkevesebb energiát használjuk el gyártási eljárásaink során.

Nyersanyag feldolgozás

A nyersanyaggal történő érintkezés közben a feldolgozás folyamán por-szennyeződések keletkeznek, amelyek káros hatást gyakorolhatnak a telephely közvetlen környezetére. Ezt a környezeti hatást az üzemi telephelyek elkülönítésével, valamint modern szűrőtechnikák alkalmazásával lehet a minimumra csökkenteni.

Füstgáztisztító-berendezés

A termékeink szárítása/égetése során keletkező, környezeti szempontból különösen jelentős szennyeződések, mint a szén-dioxid (CO2) és a hidrogénfluorid (HF) károsítják a légkört. Azért, hogy ezeket a káros kibocsátásokat a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk, a legmodernebb égetési technológiák használata által az energiahatékony és egyben környezetkímélő termelési eljárások megvalósítására törekszünk.
Bányászat

A bányászat átmeneti beavatkozást jelent a természetbe és a tájképbe. A rekultivációs intézkedések által a bányászati területeket ismét visszaillesztjük ökológiai környezetükbe.