CREATHERM PLUS - ÚJ HÁZ ÉPÍTÉSÉHEZ

Megoldásunk az újonnan épülő HÁZAK beépített tetőterÉNEK energiatakarékos és hosszú élettartamú hőszigetelésére

Napjainkban egy új háznak számos jogszabályban szereplő feltételnek kell megfelelnie. A korábbi évekhez képest a legfontosabb változás, hogy 2021-től már csak olyan új épület kaphat használatbavételi engedélyt, amely teljesíti minimum a BB energiaosztály követelményét, vagyis a ,,közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” energetikai minősítésnek megfelel. Fontos tudni, hogy egy meglévő épület nagymértékű felújítása esetén is el kell érni a BB energiaosztályt.

Az energiaosztály fogalma bizonyára sokak számára ismerősen cseng, hiszen háztartási gép vásárlása során rendszeresen találkozunk azzal a címkével, amely megmutatja, hogy milyen energiaosztályba tartozik az adott készülék, mennyire kedvező éves szinten a villamosenergia-fogyasztása. Nemcsak a háztartási gépek gyártóitól elvárás, hogy minél energiatakarékosabb készülékeket gyártásnak, hanem azoktól is, akik új ház építése mellett döntenek.

Az új épületek maximális energiafogyasztása éves szinten a 100 KWh/m²-t nem haladhatja meg, különben nem éri el a BB minősítést. Tehát az a jó, ha minél alacsonyabb ez a szám, hiszen annál kedvezőbb energiaosztályba kerül ingatlanunk besorolásra (AA++, AA+, AA). Amennyiben az energiafogyasztás nagyobb, mint 100 KWh/m², vagyis pl. CC kategóriába kerül, akkor a hatóság megtagadhatja a használatbavételi engedély kiadását.

Már az új épület tervezésekor nagy hangsúlyt kell fektessünk arra, hogy ennek a követelménynek megfeleljen a megálmodott családi ház.

Leendő házunk energiahatékonyságért sokat tehetünk megfelelő hőszigeteléssel.

CREATHERM - Szarufák feletti hőszigetelés

A CREATHERM hőszigetelés alapanyaga a PIR (poliizocianurát), napjainkban az egyik legjobb hőszigetelő anyag, mivel hőszigetelő képessége kiemelkedő. Az alumínium kasírozású CREATERM PLUS kiváló anyag az új épületek tető-hőszigeteléséhez.

 

Előnyyei:

  • egybefüggő, hőhídmentes réteget képez
  • jelentősen csökkenti a hőveszteséget
  • gyorsan, egyszerűen szerelhető
  • tartalmazza a prémium minőségű tetőfóliát (CREATON TRIO)
  • vasbeton koporsófödémen is alkalmazható
  • a tetőtér folyamatosan használható a kivitelezés időtartama alatt is
  • nem tartalmaz gombaölő szereket
  • alacsony nedvességfelvétel következtében nem nyújt táptalajt a mikroorganizmusoknak
  • egészségre ártalmatlan

 

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓT KÉREK!

 

Lépjen velünk kapcsolatba és kollégánk hamarosan keresni fogja!

Itt megtekintheti: Adatkezelési tájékoztató