Mezőgazdasági felhasználóknak

Különösen fontos alkalmazási területe a CREATON termékeknek a mezőgazdaság. Különleges követelményeknek és igényeknek kell megfelelnie az itt alkalmazott termékeknek. A CREATON termékek közül kitűnően alkalmazható a modern szálcement alapanyagú hullámpala, de egyedi igények esetén egyes kerámia, beton és síkpala alkalmazása is jó döntés.

Mezőgazdasági megoldások

Miért előnyös a szálcement hullámpala alkalmazása a mezőgazdaságban?

Mezőgazdasági megoldások

 • A modern CREATON hullámpala azbesztmentes, az egészségre ártalmatlan alapanyagokat tartalmazó termék.
 • Nem jelent egészségügyi kockázatot sem az ott dolgozó munkatársakra, sem a tenyésztett állatokra és a tárolt termékekre sem.
 • A CREATON hullámpala anyagjellemzői következtében tűzálló.
 • Természetes légáteresztése következtében biztosítja az optimális szellőzést, minimalizálja az alsó oldali páralecsapódást.
 • Ellenáll az állattenyésztés során keletkező fokozottan agresszív ammónia párának és a mezőgazdaságban alkalmazott kémiai anyagoknak.
 • Ugyancsak ellenálló a biológiai kártevőkkel, így a baktériumokkal és gombákkal szemben.

Mezőgazdasági megoldások
Mezőgazdasági megoldások

 • Nagyméretű, táblás anyag, így gyors kivitelezhetőséget eredményez, ami alapvető gazdasági szempont.
 • Egyaránt alkalmas új létesítmények és meglévők gyors átfedésére is.
 • Alacsony hajlásszögű, nagy fesztávolságú, csarnok jellegű épületek fedésére is alkalmas.
 • Műszaki tulajdonságai révén magas fokú védelmet nyújt a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben.
 • Fontos a szerepe a létesítmény energia háztartásában, hőszigetelésében.
 • Nem elhanyagolható a hullámpala hangcsillapító képessége, különösen az állattartó épületeknél, ahol az értékes állomány nyugalma mindennél fontosabb.
 • A CREATON egyedülálló garanciális feltételeket biztosít hullámpala termékeire.

Modern hullámpala: mezőgazdasági épületek tetőfelújításához ajánljuk

Legyen szó istállóról, terménytárolóról vagy nagyüzemi állattartásra szolgáló létesítményről, a vidéki táj jellegzetes látványa a pala, hullámpala fedésű épületek sziluettje. Kézenfekvő megoldás, hogy az elavult, egészségre káros azbesztes pala helyére kerüljön modern, környezetbarát szálcement alapanyagú hullámpala.

A mezőgazdasági épületeknek mára számos, a modern állattartás, növénytermesztés előírásainak, valamint nemzetközi szabályoknak is meg kell felelniük. Emellett akár épületfelújításól akár új épület fedéséről van szó, a gazdaságosság a megrendelő jogos igénye.

Ismerje meg a CREATON hullámpala termékcsaládját!
Mezőgazdasági megoldások

Előnyök sora mezőgazdasági felhasználás esetén

Mezőgazdasági megoldások

A CREATON modern hullámpalák a gazdaságosságuk mellett számos előnyt kínálnak. A természetes, szálcement alapanyagú palatető megfelelő mikroklímát teremt a mezőgazdasági termékek tárolására, illetve az állattenyésztés számára. További előnyös tulajdonságok az éghetetlenség, a jelentős teherbíró képesség, a korrózió-állóság, kórokozókkal (penésszel, gombával) szembeni ellenálló képesség, valamint fagyálló és UV álló tulajdonsága.

Állattartásra használt épületek esetén a hasznok jellemzők közé sorolható az anyag hangszigetelő képessége, a külső zajok, a zuhogó eső, jégverés hangját mérséklő felület, valamint szintén állattartás esetén fontos az agresszív vegyi anyagokkal (klór, ammónia, só, kálium) szembeni ellenállósága.

Az átlátszó hullámpalák beépítésével kialakított praktikus bevilágítókkal lehetővé válik a természetes megvilágítás, a nap energiájának felhasználása.

Mezőgazdasági megoldások

Gazdaságosság és biztonság

Mezőgazdasági megoldások

Nagyobb és alacsony (minimum 7°-os) hajlásszögű tetők esetén is érdemes a hullámpalák alkalmazását latolgatni.A járulékosan, a palába illesztett polipropilén szalagoknak köszönhetően a termék megfelel a legújabb biztonsági követelményeknek, azaz a tető nem szakad be, azon biztonságos a járás.

Alacsony önsúlya miatt a hullámpala felújítás estén történő alkalmazása a tetőszerkezetet tekintve nem feltétlenül igényel nagy beruházást, hiszen gyakran az alszerkezet, annak esetleges javítása után megtartható, ez nem csupán gazdaságossá teszi, de megkönnyíti, gyorsítja is a szerelést.

A CREATON minőségi hullámpaláinak sokféle színárnyalata között válogathatunk. Az anyag speciális festékkel bevont felülete járulékos védelmet nyújtva hosszabbítja meg annak élettartamát. Utóbbi hosszúsága magában véve is meggyőző, amire a CREATON 25 év írásbeli garanciát is ad.

Modern kerámia tető a mezőgazdaságban is

Nem idegen a kerámia alapanyagú tetők alkalmazása a mezőgazdaságban sem. A CREATON nagyméretű kerámia cserepei alkalmasak nyugodt, egyszerű, nagyméretű tetők gazdaságos fedésére is. Egységes, megnyugtató fedési képe az igényes mezőgazdasági létesítmény díszévé válik.

A CREATON kis formátumú kerámia termékei, így a különféle hódfarkú cserepek, kitűnően alkalmazhatók igényes lovardák, lovas panziók, élménytanyák reprezentatív épületeinek fedési anyagaként.

Ismerje meg a CREATON kerámia tetőfedő anyagait!
Mezőgazdasági megoldások - kerámia tetőcserép

Hagyományos formavilágtól a nagy méretű cserepekig

Mezőgazdasági megoldások - kerámia tetőcserép

A vidéki táj és a mezőgazdasági épületek jellegzetes tetőfedő anyaga, a többezer éves múlttal rendelkező, hagyományos hódfarkú kerámia tetőcserép. Ezek mellett a CREATON számos kedvező árú, nagy- és mega méretű kerámia tetőcserepe között válogathatunk, amelyekkel gyors és gazdaságos akár a felújítás, akár új tető építés.

Hagyományos méretű vagy mega méretű, hullámos vagy sima tetőfelület, ha a kerámia tetőcserépben gondolkodunk, a színek, formák és felületek sokasága között keresgélhetünk.

És egy ma már közel nem speciális felhasználás: a CREATON tetőcserepei 10°-os, néhány cseréptípus esetén, Magyarországon egyedülálló módon, akár 7°-os tetőhajlásszög fedésére is alkalmasak, amely tetőhajlásszög gyakori mezőgazdasági épületek esetén is.

Kerámia tetőcserepek mezőgazdasági felhasználásra

Energia és költségmegtakarítás modern tetővel

Kerámia tetőcserepek mezőgazdasági felhasználásra

A tetőszerkezet energetikailag átgondolt felújításával pénzt takaríthatunk meg. A helyesen átszellőztetett tető ugyanis hozzájárul a belső páratartalom szabályozásához, például télen közel 20%-os hőveszteségtől kíméljük meg magunkat. Az esetlegesen szükséges nyári hűtés költségéről már nem is beszélve.

A tető tartóssága sem lehet kérdés
Ne károsítsák az időjárás hatásai, ne szennyeződjön el könnyen, ne támadhassa meg gomba és más élősködő, és persze sokáig olyan színű legyen, mint amikor megépíttettük. Ezeket az elvárásokat maga a több ezer éve az építésben használt anyag a kerámia teljesíti. A környezeti hatásokkal szemben a tetőcserepet pedig a gyártás során annak felületébe égő természetes anyag, az engób teszi még ellenállóbbá.

A CREATON kerámia cseréppel épült tetők 50 év múlva is eredeti szépségűek és változatlan minőségűek, de hasznos élettartamuk évszázadnyi.

Termékválaszték

A CREATON egyedülállóan széles termékválasztékot kínál, legyen szó kerémia tetőcserepekről, beton tetőcserepekről, szálcement sík- és hullámpaláról. Mindehhez párosul a széles tartozékprogram, kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások.

Tetőfedő és kereskedő keresése

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

Dokumentumok letöltése

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat, árlistánkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!

Tovább a letöltésekhez