Oromszegélyek

Az oromszegélyezés a tető szakszerű kialakításának alapvető részlete. A kedvező esztétikai megjelenésen túl elengedhetetlen a tető viharállóságának szempontjából is, hiszen egy szakszerűen kialakított, rögzítő elemekkel kellően felszerelt oromszegély ellenáll a szél erejének, megakadályozza a tető síkjának megbontását.

Valamennyi oromszegélyek kialakításánál felhasznált kiegészítő elem saját innováció eredménye, eredeti CREATON termék.

Az oromszegély cserepek alkalmazásával elkerülhető a költséges, utólagos karbantartást igénylő fémlemez szegélyezés. Elősegíti az oromdeszkázat faanyag védelmét. Alapvető eleme a szegélycserép, amely mind jobbos, mind balos kialakításban készül.

Oromszegélyek kiegészítői

Sajtolt kerámia tetőcserép

CREATON BALANCE szegélycserép

BALANCE szegélycserép

Szegélycserép

A szegélycserép használatával a szegélyezés esztétikus, időálló módon oldható meg. A szegélycserép léctávolsága illeszkedik az alapcserép léctávolságához.
Készül jobbos és balos kialakítással egyaránt.

CREATON BALANCE kettőshullámú cserép

BALANCE kettőshullámú cserép

Kettőshullámú cserép:

Elsősorban fémlemez fedésű baloldali oromfal tetőcsatlakozásánál, nagyobb méretű tetőáttöréseknél, ablakoknál alkalmazható. Használatával esztétikus, biztonságos, látszó horony nélküli fedési kép alakítható ki.

Húzott kerámia (hódfarkú, hornyolt) tetőcserép

CREATON KLASSIK szegélycserép

KLASSIK hódfarkú szegélycserép

Szegélycserép

A szegélycserép használatával a szegélyezés esztétikus, időálló módon oldható meg. A szegélycserép léctávolsága illeszkedik az alapcserép léctávolságához.

A hódfarkú kettősfedés szegélyezése 3/4-es és 5/4-es szegélycseréppel, a koronafedés esetében pedig 1/2-es koronafedés szegélycseréppel oldható meg.

Hornyolt fél- és szegélycserép

Hornyolt szegély- és félcserép

A hornyolt tetőcserép esetében a szegélyezés kialakítása egészcserép méretű szegélycseréppel és a feles eltolás kialakítása érdekében kéthornyú félcseréppel oldható meg.

Beton tetőcserép

Heidelberg szegélycserép

HEIDELBERG szegélycserép

Szegélycserép

A szegélycserép használatával a szegélyezés esztétikus, időálló módon oldható meg. A szegélycserép léctávolsága illeszkedik az alapcserép léctávolságához. Egyedi megoldás a kétféle méret. 90 és 120 mm-es átfedéssel rendelhető, így esztétikus a kétféle léctávolsághoz illeszkedő a szegélyezés. Készül jobbos és balos kialakítással egyaránt.