CREATHERM – A szarufák feletti hőszigetelés

A CREATON törekvése, hogy komplett, minden részletében tökéletes rendszert biztosítson a felhasználók részére. Ennek megfelelően különös gondot kíván fordítani az elvárt esztétikai élményen kívül a beépített tetőterek energiatakarékos és hosszú élettartamú hőszigetelésére is.

A CREATHERM hőszigetelés alapanyaga a PIR (poliizocianurát) a ma ismert hőszigetelő anyagok legkiválóbbika, melynek hőszigetelő képessége kiemelkedő. A CREATON kétféle PIR alapanyagú hőszigetelő rendszert kínál a felhasználóknak a CREATHERM és a CREATERM PLUS-t. Előbbi elsősorban a tetőfelújítások, utóbbi az új létesítmények tető-hőszigetelésének kiváló minőségű alapanyaga.

A szarufák feletti hőszigeteléshez kiváló minőségű kapcsoló elemeken, ellenlécezésen és cseréplécezésen keresztül csatlakoznak a különböző CREATON cserepek, a kerámiától a betonig.

CREATHERM hőszigetelés

Melyek a CREATHERM szarufák feletti hőszigetelés előnyei?

CREATHERM hőszigetelés
 • Egybefüggő, hőhíd mentes réteget képez a szigetelendő tér felett.
 • Akár 40-50%-kal is kevesebb hőveszteség a hagyományos szarufák közötti hőszigeteléshez képest.
 • A hagyományos hőszigetelő anyagokhoz képest vékonyabb rétegben oldható meg a szerkezet hőszigetelése.
 • A felső oldali egybefüggő kialakítás következtében az alsó oldali faszerkezetek látszó módon, gyalulva, vagy burkolva, felületkezelve is kialakíthatók, növelve a beépített terek esztétikai élményét.
 • A PIR táblák felső síkja kiváló minőségű 210 g/m2 tömegű CREATON TRIO fóliakasírozással van ellátva, így biztosítva a kivitelezés időtartama során a felületen történő, a fólia károsodása nélküli járást.
 • Az egyes táblák között a tökéletes vízmentes csatlakozásról a fóliázás különböző tekercses és folyékony ragasztó anyagokkal történő összeragasztásával lehet gondoskodni.
 • Nem csak szarufa felett alkalmazhatók, hanem közvetlenül vasbeton lemezszerkezetre is felhelyezhetők a CREATHERM táblák.
CREATHERM kivitelezés közben

Milyen esetekben alkalmazható a CREATHERM hőszigetelő rendszer?

CREATHERM kivitelezés közben

A CREATHERM külső oldali hőszigetelés elsősorban a tetőfelújítások hőszigetelő anyaga.

Tetőfelújítási anyagként történő alkalmazásának a hőszigetelés hatékonyságnak fokozásán kívül további előnyei is vannak.

A CREATHERM táblák kimagasló szilárdsági paramétereinek következtében lehetővé teszik a táblák közvetlenül a szarufákra történő, alátámasztás nélküli fektetését.

A munkafázisok a tető külső felületéről végezhetők, nem járnak a belső tér megbontásával, így a tetőtér folyamatosan használható a kivitelezés időtartama alatt is.

CREATHERM PIR üvegfátyol

A CREATHERM hőszigetelő panel jellemzői

CREATHERM PIR üvegfátyol
 • Nagy méretű táblák, gyors kivitelezhetőség.
 • Könnyű összeilleszthetőség a körbefutó hornyolás következtében.
 • Könnyen és méretpontosan vágható.
 • Kimagasló mechanikai tulajdonságok, alátámasztás nélküli fektethetőség közvetlenül a szarufákra.
 • A táblák felső oldala csúszásbiztos, páraáteresztő fedőfóliával ellátott.
 • Zárt cellás anyag, így a vízfelvétel minimális, nedvességfelvétele mindössze 1.3 térfogatszázalék.
 • Nem tartalmaz gombaölő szereket, az alacsony nedvességfelvétel következtében azonban nem nyújt táptalajt a mikroorganizmusoknak.
 • Biológiailag semleges anyag, nem rákkeltő, nem vált ki allergiás tüneteket, nem tartalmaz ózonkárosító gázokat.
 • Nagy hőmérsékleti tartományban alkalmazható, tűzzel szembeni ellenállóképessége kiváló.
CREATON. Tetőben otthon.

A CREATHERM PLUS hőszigetelő panel jellemzői

CREATON. Tetőben otthon.

A CREATHERM PLUS ideális megoldás minden új magastetőre.

A táblák mindkét oldalán alufólia kasírozás található, amely télen a belső térből távozó meleg hősugarakat tartja vissza, nyáron pedig visszaveri a külső napsugárzást, így akadályozva meg a belső tér túlzott felmelegedését.

A hőszigetelés a szarufák, illetve a teljes fa tartószerkezet felett kerül elhelyezésre, így állandó védelmet biztosít ezen szerkezeti elemeknek, mellyel a tetőszerkezet élettartama többszörösére növelhető.