CREATON Eternit szálcement hullámpala

A hullámpala gyártás több mint 100 éves hagyományokkal büszkélkedik, ami modern, természetes, szálcement alapanyagú hullámpala gyártást jelent. A hullámpala döntően tetőfedő anyagként a mai napig meghatározza a magyar táj mezőgazdasági és ipari épületeinek látványát. Ám a modern hullámpala akár a tetőn akár a homlokzaton jól bevált alkotóeleme a mai modern építészetnek is. 

Legyen szó bármilyen funkciójú épületről az új generációs hullámpala környezetbarát tetőfedő anyagként vagy akár falburkolatként, azt esztétikussá, tartóssá és értékállóvá teszi. A modern épületek szinusz burkolataként vagy a tetőn, visszafogott építészeti koncepciójú épületek kézenfekvő alkotóelemeként ezeknek egyedi megjelenést kölcsönöz.

Ugyanakkor a hullámpala igazi közege a mezőgazdasági és az ipari épületek köre, amelyeken döntően tetőfedő anyagként, de néhol a homlokzaton is megjelenik. Alkalmazásának okai között fontos megemlíteni egyszerű kezelhetőségét, csekély szerszámigényét és hosszú élettartamát. Gondosan összeválogatott alapanyagai ellenállóvá teszik a terméket a legnagyobb igénybevételekkel szemben is, ami az ipari és mezőgazdasági épületnél kiemelten fontos. 

Nem elhanyagolható szempont, hogy nagy mérete és csekély számú kiegészítő eleme révén gyors kivitelezhetőséget tesz lehetővé, akár alacsony hajlásszögű, nagy fesztávolságú épületek esetében is. Azbesztmentes anyaga miatt nem jelent egészségi kockázatot sem a kivitelezés, sem a későbbi használat, esetleges bontás, átalakítás során sem. 

Anyagszerkezete és összetevői következtében nem keletkezik alsó oldali páralecsapódás. Sav- és lúgálló, így mezőgazdasági alkalmazásra fokozottan alkalmas. Ellenáll a biológiai károkozóknak, gombáknak, baktériumoknak. Szintén fontos szempont az állattartásban fokozott hangcsillapítási képessége, így elősegítve az állomány gyarapodását, fejlődését.

Ma már nemcsak a megszokott világosszürke színben, hanem  zöld, téglavörös, meggy, barna, sötétvörös és fekete színben is rendelkezésre áll, színesítve az épített környezetet.

Ismerje meg hullámpala termékválasztékunkat
CREATON hullámpala P5 Gotika

P5 Gotika

CREATON hullámpala P5 Gotika

A Gotika pala a hullámpalák kistáblás változata. Mérete, valamint mély hullámai adta formai egyszerűsége révén a tetőfedés még alacsony hajlásszögű tetők esetén is szép és gazdaságos. Ideális formája igényes látványt nyújt, ezért a nagy felületű tetők ideális tetőfedő anyaga. Méretei és összekapcsolódása miatt felrakása egyszerű, gazdag színvilága esztétikus és kreatív megoldásokhoz nyújt eszközrendszert. Utóbbi a festési technológiájának köszönhető felületvédelemmel kombinálva minden beruházói igényt kielégít.

A Gotika hullámpala ideális megoldás akár kisvárosi környezetben ipari, szolgáltató épületek fedésére. A termék lapmérete miatt is (2,5 db/m²) biztos és időtálló megoldást jelent alacsony hajlásszögű, nagyobb tetőfelületek esetén is. Környezetbarát anyagának köszönhetően Nyugat-Európában egyaránt népszerű a lakóépületek, nyaralók, faházak tetőfedő anyagaként ott, ahol a szálcement előnyös tulajdonságai mellett az esztétika is fontos.

CREATON hullámpala P6 Agropala

P6 Agropala

CREATON hullámpala P6 Agropala

Mindegy, hogy újat építünk, vagy felújítást tervezünk, az Agropala minden körülmények között jó választás. Kiválóan alkalmazható mezőgazdasági épületek, állattartó telepek felújításához, ipari épületek rekonstrukciójához, hiszen ilyen épületek sorát ezzel a típusú hullámpalával tervezték és fedték az elmúlt évtizedekben Magyarországon.

A mezőgazdaságban nem elég egy épületet telepíteni, hanem azt hosszútávon gazdaságosan üzemeltetni is kell. Mindezt úgy, hogy a benne tárolandó gabonának, vagy a benne elszállásolt állatoknak a szükséges és megfelelő környezetet hozzuk létre. Gazdasági érdekünk, hogy az állatok „jól érezzék magukat”: például vihartól vagy esőtől ne ijedjenek meg, a tetőfedő anyag aljáról a hideg pára ne csepegjen a hátukra.

CREATON hullámpala P8 Ekopala

P8 Ekopala

CREATON hullámpala P8 Ekopala

A kisebb és sűrűbb szinusz hullámok lágyabb formavilága modern látványt, a divatos színek pedig optikailag is sajátos megjelenést adnak az épületeknek.

Az Ekopala a piaci igényekre adott válasz.

A formai újszerűségén túl az elemek nagy formátumának, illetve a szálcement különleges tulajdonságának köszönhetően az Ekopala kiválóan alkalmas ipari létesítmények, raktárépületek tetőfedésére és épületek homlokzatainak borítására.

 

Felhasználási területek

Mezőgazdasági megoldások

Mezőgazdasági épületek

Mezőgazdasági megoldások

A hullámpala tökéletes választás az olyan speciális rendeltetésű épületek fedésére vagy burkolására, mint pl. állattartó telepek vagy egyéb mezőgazdasági épületek. Ennek oka a klórral, ammóniával, sóval és a káliummal szembeni ellenálló képessége, valamint a tény, hogy nem rozsdásodik, nem korrodál. Mindezek mellett összetevői nem károsak az egészségre, nem tartalmaznak azbesztet, biológiailag és kémiailag semlegesek.

A szálcement termékek páradiffúziós ellenállása alacsony, ezért képesek a nedvességet magukba szívni, majd azt újra leadni. Ezzel hozzájárulnak az épületen belüli páratartalom állandóságának biztosításához, jelentősen csökkentve a páralecsapodást, ami akár a költséges ventillációs rendszerek kiépítését is szükségtelenné teheti.

Fontos a szerepe a létesítmény energia háztartásában, hőszigetelésében.

Nem elhanyagolható a hullámpala hangcsillapító képessége, különösen az állattartó épületeknél, ahol az értékes állomány nyugalma mindennél fontosabb.

CREATON Eternit hullámpala - ipari épületek

Ipari épületek

CREATON Eternit hullámpala - ipari épületek

A hullámpala ideális megoldás ipari épületek tetőfedése esetén. Beépítése gyors és egyszerű, a megerősítésként hozzáadott celluloid alapú rostok és a polipropilén heveder megfelelő stabilitást biztosít - a termék valamennyi biztonsági előírásnak megfelel. Nem melegszik túl, nem szivárog át rajta a nedvesség, nincs szükség drága szellőztetőrendszer beépítésére. Évtizedek óta alkalmazzák ipari célú épületek tetőfedésére.

Nagyméretű, táblás anyag, így gyors kivitelezhetőséget eredményez, ami alapvető gazdaságossági szempont.

Egyaránt alkalmas új létesítmények és meglévők gyors átfedésére is. Alacsony hajlásszögű, nagy fesztávolságú, csarnok jellegű épületek fedésére is alkalmas.

A CREATON Eternit hullámpala kiválóan alkalmas homlokzati burkolásra is.

CREATON Eternit hullámpala - lakóépület

Lakóépületek

CREATON Eternit hullámpala - lakóépület

A CREATON Eternit hullámpala természetes alapanyagokból készül a legmodernebb technológiával,  környezetbarát és nem tartalmaz egészségre ártalmas azbesztet. Ezen előnyös tulajdonságai révén tökéletesen alkalmas lakóépületek vagy nyaralók fedésére is. A hullámpalával fedett tetők ellenállóak az időjárás hatásaival, vagy akár a gombákkal és egyéb kártevőkkel szemben is.

A hullámpala jó hangelnyelő tulajdonsága révén a tetőtér kiválóan hangszigetelt, ezáltal biztosított a lakók nyugalma még a legszélsőségesebb időjárási tényezők közepette is. A hullámpala tűzállósága növeli a lakók biztonságát.

Gazdag színválasztéka segíti az építész kreativitását, különleges variációs lehetőségeket biztosítva.

A CREATON Eternit hullámpala kiválóan alkalmas homlokzat burkolásra is, ezzel is az építészeti formanyelv lehetőségeit bővítve.

Bármilyen típusú tetőről van szó, a hullámpala kitűnő megoldás Önnek.

Termékválaszték

A CREATON egyedülállóan széles termékválasztékot kínál, legyen szó kerémia tetőcserepekről, beton tetőcserepekről, szálcement sík- és hullámpaláról. Mindehhez párosul a széles tartozékprogram, kompetens szaktanácsadói csapat és magas színvonalú szolgáltatások.

Tetőfedő és kereskedő keresése

Megbízható tetőfedőt vagy kereskedőt keres? Találja meg keresőnk segítségével az Önhöz legközelebb eső tetőfedő és kereskedő partnereinket!

Dokumentumok letöltése

Töltse le termékismertetőinket, műszaki kiadványainkat, árlistánkat és egyéb termékeinkhez kapcsolódó dokumentumokat!

Tovább a letöltésekhez