Előkészítés

tovább >

4 Szekrényes adagolók

Miután a nyersanyag megérkezik az üzemekbe, ún. szekrényes adagolók által, optimális adagokban az előkészítő berendezésekhez szállítják. A nyersanyag-elegyhez ezután vizet kevernek és többtonnás keverőgépek segítségével finomszemcsés masszává dolgozzák fel.

5 Hengerörlés

Az örlő hengerek révén tovább elegyítik a masszát és lekicsinyítik 20 mm alá.

6 Hengeres aprító

A hengeres aprítóban az őrleményt tovább kicsinyítik, 0,8 mm alá. Sőt guttau-i üzemünkben 0,035 mm-re csökkentik az őrleményt. Ezzel az eljárási móddal nyerik „PREMION" és „KERA-Biber" termékeinek különleges törőszilárdságukat.

7 Ülepítő

Ezt követően az alapanyagot szállítószalagon az ülepítőbe szálítják, ahol kb. két hétig pihen a massza, míg az előkészített nyersanyag el nem éri a minőségi termékeink előállításához szükséges tökéletes állapotot, amikor is már nem változik tovább a nedvességtartalma.

8 Szűrős köradagoló

Amikor a nyersanyag eléri ezt a tökéletes állagot, akkor tovább szállítják a szűrős köradagolóba, ahol megnedvesítik, mad kicsi, egyforma méretű agyag-rudakká préselik őket. Mivel nem csomós állagúak, így ideálisan formálható anyagnak tekinthetőek.

tovább >