A bizalom nyersanyaga

A bizalom nyersanyaga. - Az agyagnak, mint építőanyagnak a kezdetektől fogva egy egészen különleges kapcsolata van az emberiséggel.

"Természetes tónust adva" " – mert a minőségnek mindig megvan a hagyománya.

A Cserép, mint az első, emberi kéz formálta építőanyag, közel 10 ezer éves történetre nyúlik vissza. Az agyag minőségéből alkották az emberek az első információ-hordozó tárgyaikat, amelyek ékírásos cserepek formájában a mai napig fentmaradtak.

Kitűnő építés-fizikai és természetes tulajdonságainak köszönhetően a bizalom legkedveltebb építőanyaga volt és ma is az: egyedülálló szintézise optimális védelmet nyújt a nedvesség és a fagy ellen, miközben diffúzióképes és tűzálló, UV-ellenálló és rendkívül tartós. Mindezek olyan extrák, amelyek időtlen idők óta azért vannak, hogy a Cserép, mint kedvelt építőanyag, máig megőrizze a helyét, méghozzá éppen a tartósság szempontjából és ezért ilyen nélkülözhetelen legyen a CREATON számára.

Több millió éves és ma is aktuális

Az egyedülálló nyersanyag emberemlékezet óta mindig jól bevált. A CREATON agyag-specialistái a legmodernebb technológiák alkalmazásával már több évtizede azon dolgoznak, hogy az agyagot egy különleges márka-termékké formálják, amely egész Európában meghatározó szerepppel bír.

Amikor CREATON- Kerámia cserepet használ, a környezetet is kíméli.

 


Az agyag - több mint 15-20 millió évvel ezelőtt keletkezett.

Kínai fal

A világ 7. csodája több mint 2.000 éve áll, hatásosan bizonyítva ezzel hosszantartó minőségét.

 

Az egyiptomiak és a sumérok vályog-épületei

A levegő által szárított cserepek legrégebbi ismert használata a mezopotámiai sumérokra és az ókori Egyiptomra vezethető vissza. Az égetett cserepek mellett a vályogtéglák is fontos építőanyagnak számítottak, sőt Egyiptomban ezek voltak a legfontosabbak.

 

Az első cserépégetések

Eredetileg az emberek csak a napon szárították agyagtárgyaikat. Valószínűleg egy barlangtűz után jöttek rá, hogy a tűz vízállóvá alakítja és megszilárdítja az agyagot. I. e. 3000-től égették kemencében az agyagárut.

 

Bábel tornya

Már 5.000 évvel ezelőtt felhasználtak hozzá cserepeket. Egyiptom és Görögország közvetítésével érkezett az agyagcserép-kultúra az antik Rómába. Egy világbirodalom központjaként Róma egyben a "Cseréptetők városa" is volt.

 

A rómaiak terjesztették el a cserépégetés módszerét.

A cserépégetés művészetét a rómaiak elterjesztették az egész nyugati kultúrában Bármerre tartott is az útjuk, a cserepeket magukkal vitték.

 

Agyaghadsereg

Qín Shíhuángdì mauzóleuma egy korai kínai temetési épület i. e . 210-ből. Az első kínai császár, Qín Shíhuángdì számára építették. Az egyik legnagyobb építkezési területként világszerte híres impozáns katonafigurái és az agyaghadsereg révén.

 

Az első tetőcserép Kínában

Elsőként Kínában vált a tető és ezáltal a tetőcserép uralkodó elemmé.